Önce fırsatçılar fahiş fiyata sattı... Sonra hükümet maske satışını yasakladı.... Son karar maske parayla satılacak...

MASKELERİ DÜŞTÜ

Coronavirüs salgınının ilk günlerinde hazırlıksız yakalanan hükümet fahiş fiyatla maske satımına adeta göz yumdu. Tepkiler üzerine maske satışını yasaklayan bakanlık, önce PTT aracılığıyla ardından eczanelerden maske temin edilebileceğini açıkladı. Ama aksamalar olunca maske satışının yeniden ücretli olacağını duyuran iktidar bu zor günlerde hayati önem taşıyan maskeyi elime yüzüne bulaştırdı. 

“SÜREÇ BİZİM DIŞIMIZDA”

Zonguldak Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Ayşegül Kara, halka eczaneler aracılığıyla dağıtılan maskelerin Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç dağıtım kanalları aracılığıyla gönderildiğini, talebin çok yoğun olduğu zamanlarda maskelerin tükenebildiğini ifade ederek, “Maske tedarik süreci, halkımızın maske dağıtım sırasının gelip gelmemesi ve ne kadar süre sonra tekrar maske alınabileceği bizlerin dışında gelişen durumlardır” dedi.

 “MASKE TEDARİKİ BİZİM DIŞIMIZDA GELİŞİYOR!”

Bugüne kadar Zonguldak ve Bartın il-ilçelerinde 1 milyon maskeyi eczaneler aracılığıyla vatandaşa ulaştırdıklarını ifade eden Kara, “Bizler eczanelerimizde halk sağlığı için çalışırken basında çıkan ‘eczacılar gelen maskeleri istemiyor’ yazısı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberin yapılma amacının özveri ile yürütülen süreci baltalama çabası olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kara,  açıklamasını “Maskeler eczanelerimize Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç dağıtım kanalları aracılığıyla gönderilmekte olup talebin çok yoğun olduğu zamanlarda elimizdeki maskeler tükenmekte ve sizlere maske ulaştıramamaktayız. Maske tedarik süreci, halkımızın maske dağıtım sırasının gelip gelmemesi ve ne kadar süre sonra tekrar maske alınabileceği bizlerin dışında gelişen durumlardır. Tüm bu süreçte özveriyle çalışan meslektaşlarımıza ve eczane çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızın eczacılarınızı anlayışla karşılayarak yardımcı olacağı inancımızla bu süreci el ele vererek sağlıkla atlatmak en büyük arzumuz.”  ifadeleriyle tamamladı.