Sağlık çalışanları için pandemi süreci kapsamında 1 Mart'tan itibaren 3 aylık ek ödeme kararlaştırılmıştı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarına son ödeme olan Mayıs ayı ek ödemesinin halen yapılmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan SES Zonguldak Şube Yönetimi, "Mayıs ayına ait ek ödememiz hala hesaplarımıza geçmemiştir. Haberlerden “Ve Zonguldak" kelimesinin anlamını iyi biliyoruz. Bu zorlu dönemde çalışan ve hala çalışmakta olan  sağlık emekçilerinin; emeklerinin karşılığı olmasa bile ek ödemeleri acilen ödenmesi gerekir. Zonguldak’ta tek Üniversite hastanesinin sağlık emekçileri ek ödemelerini almalı! Her geçen gün alacak olduğumuz ek ödemeler enflasyon karşısında erimektedir. Üniversite yönetiminin her fırsatta içinde  bulundukları maddi sıkıntıları bahane edip çalışanlar üzerinden yapmaya çalıştıkları tasarruf kabul  edilemez." dedi.

SES Yönetimi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Sağlık personeline 1 Mart 2020 tarihinde geçerli olmak üzere üç aylık ek ödeme yapılması kararlaştırılmıştır. Dağıtım yerlerine diye sağlık başkanlığından gelen yazıda sağlık çalışanlarının herhangi bir maddi kayba uğramalarının önlenmesi; motivasyon ve teşvik aracıyla diye başlayan yazının Mart, Nisan ve Mayıs 2020 ek ödeme dönemlerine dair ikinci maddesi şu şekildedir:

Sağlık bakanlığına ait kurum ve kuruluşlarla Devlet üniversitelerinin ilgili  birimlerinin birlikte kullanımı ile işbirliği usul ve esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan üniversite personeli için; '4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yüksek öğretim kanununun 58. maddesinin (C) fıkrasının birinci bendi ile ikinci bendinin birinci cümlesinde yer alan tavan oranlarının; a) Tabip Dışıpersoneli için yüzde 100 ‘ü b)Tabip, Diş tabibi ile tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlardan Başhekim tarafından Covid- 19 pandemi kapsamında hizmet sunulan yerlerde görev yaptığı belirlenenlere yüzde 100'ü diğerlerine ise makam onayı Eki tabloda yer alan oranlar esas olarak ek ödeme yapılacaktır.' maddeleri vardır.                                                                                 

BAKANLIK ONAYLADI AMA...

23 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Ek ödeme için sayın Maliye Bakanlığımızın  bugün itibariyle  bu anlamda onayladığı tavandan yani performans uygulaması var… Tavandan bu performansı vermeyi bugün itibariyle, Maliye Bakanlığımız onayladı.                                                                Zonguldak’ta B.E.Ü Hastanesindeki sağlık personelleriyse Mart ayına ait ek ödemeyi  22 Mayıs tarihinde, Nisan ayına ait ek ödemeyi ise 26 Haziran tarihinde aldık. Mayıs ayına ait ek ödememiz hala hesaplarımıza geçmemiştir. Haberlerden “Ve Zonguldak" kelimesinin anlamını iyi biliyoruz. Bu zorlu dönemde çalışan ve hala çalışmakta olan  sağlık emekçilerinin; emeklerinin karşılığı olmasa bile ek ödemeleri acilen ödenmesi gerekir. Zonguldak’ta tek Üniversite hastanesinin sağlık emekçileri ek ödemelerini almalı! Her geçen gün alacak olduğumuz ek ödemeler enflasyon karşısında erimektedir. Üniversite yönetiminin her fırsatta içinde  bulundukları maddi sıkıntıları bahane edip çalışanlar üzerinden yapmaya çalıştıkları tasarruf kabul  edilemez." (Haber Merkezi)