Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi’nde ameliyat ettiği kanser hastası köpeğe ötenazi uygulayan doktor hakkında, Zonguldak Bölge Veteriner Hekimleri Odası suç duyurusunda bulundu.
Kdz. Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi’nde Ortopedi Doktorluğu yapan Recep Erdoğan kendisi gibi hekim olan arkadaşının 8 yaşındaki köpeğini tedaviye aldı. Erdoğan köpeğin önce filmlerini çekti, ardından da cerrahi müdahale odasında ameliyata aldı. Ameliyat sonrasında ise köpeğin uzun yaşamayacağına kanaat getirip sahibinden de izin alarak ötenazi uyguladı. Devlet Hastanesi’ndeki ameliyat ve köpeği ebediyen uyutması hakkındaki tüm bilgileri ve resimleri sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Erdoğan, hayvanseverlerin tepkisi üzerine kaldırdı. Erdoğan hakkında Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından soruşturma başlatıldı.
VETERİNERLERDEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Konuyu basından takip eden Zonguldak Bölge Veteriner Hekimleri Odası ayağında tümör tespit edilen köpeği, hastane acil servisinde ameliyat ettikten sonra yaşamayacağı gerekçesiyle iğneyle hayatına son veren Ortopedi Doktoru Recep Erdoğan hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ortopedi doktorunun mesleği ve yetkisi dışında bir operasyon gerçekleştirip köpeğin hayatına son vermesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Veteriner Hekimleri Odası yazılı açıklama yaparak, "Köpeğin hayatına son veren Dr. Erdoğan’ın, 6343 sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin icrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun’un 11’inci maddesine aykırı hareket etmiştir. Ereğli’de tam donanımlı ve ortopedi ameliyatlarını yapabilen özel kliniklerimiz mevcuttur. Olayın bir mecburiyetten ve acil bir müdahale sonucu gerçekleşmediği açıktır. Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Böyle bir olayın bir daha meydana gelmemesi dileğimizdir" dedi.
ORTOPEDİ DOKTORUNDAN YENİ PAYLAŞIM
Hakkında soruşturma açılan Ortopedi Doktoru Recep Erdoğan ise evinde başka bir köpekle çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Erdoğan facebook adresindeki paylaşımında, “Bazen insan iyi yaptığına inandığı bir şeyler içinde kötü bir şeyler bulunabiliyor. Bu tamamen insanın ne görmek istediği ile ilgili. ’Bakış açısına göre değişir’ deniliyor ya…” diye yazdı.