Öğretmen adayları kanser tedavisi gören çocukları sevindirdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında BEÜ Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklara hastanede eğlence düzenleyip, çeşitli hediyeler verdi.

BEÜ’ye bağlı EEF İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında başlattıkları “Birlikte Gülelim” Projesi ile BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji servisinde tedavi gören çocuklara ve çocukların ailelerine 23 Nisan Çocuk Bayramı için eğlence düzenledi. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte öğretmen adayı üniversite öğrencileri çocuklarla birlikte gitar çalıp, şarkılar söyledi. Öğrenciler ayrıca hastanede tedavi gören çocuklarla birlikte boya, palyaçoyla oyunlar oynama, parmak kuklası gösterisi gibi eğlenceli etkinlik gerçekleştirdi. Hastanede tedavi gören çocuklara kesilen pastanın ardından ise çeşitli hediyeler verildi.

Projenin koordinatörlüğünü EEF’de görevli Yrd. Doç Dr Olcay Yılmaz Özdemir yaparken, proje sorumluluğunu ise öğretmen adayı fakülte öğrencileri Ayça Begüm Akaçık, Büşra Soyalp, Elif Balbay, Gülgün Tezkızan, Halime Kocaaslan, Münevver Bor, Sinem Pehlevan, Sümeyra Şirin Değirmenci üstlendi. Üniversite öğrencisi öğretmen adayları böyle bir projeyi gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Proje ile ERDEMİR Teknikerler Derneği sponsorluğunda çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamalarının amaçlandığı belirtildi. Etkinlik kapsamında aileleri ile birlikte eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, öğretmen adayı üniversite öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.(İHA)