ECHOMAR Hastanesine tedavisinin için parayı ödeyemeyince hastaneden kaçmak zorunda kaldı

Ayağındaki enfeksiyon nedeniyle özel Ereğli Echomar Hastanesine anjiyo olmak için yatışı yapan 59 yaşındaki Kenan Demirbaş, yapılan tedavisi için istenilen 5 bin lirayı ödeyemeyince hastaneden kaçmak zorunda kaldı. Memur emeklisi olan ve kendi başına yaşayan Demirbaş, Echomar Hastanesi yetkililerine 2 bin lirası olduğunu geri kalan parayı senet yaparak ödemek istediğini söylemesine rağmen hastaneden çıkışı verilmedi. Çaresiz adam çözümsüzlük içinde adeta ölüme terk edildi.  

AYAĞI KESİLMEZSE ÖLECEK

Ayağının kesilmesi gündeme gelen Kenan Demirbaş, bu kez Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi olmak istedi. Ancak Ereğli Echomar Hastanesi çıkış vermediği için dosyası halen açık gözüken Demirbaş, Devlet Hastanesinde gerekli tedavisine başlamayamadı. Hayati tehlikesi olduğu için ayağının acilen kesilmesi gereken Demirbaş, yaşadığı olay nedeniyle tedavisinin engellendiğini söyleyerek Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulundu. 

Demirbaş’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak tüm girişimlere rağmen tedavisinin geciktiğini söyleyen arkadaşları, Halkın Sesi’ne şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşları olarak Echomar Hastanesini aradığımızda paranın ödenmediği takdirde bir şey yapamayacaklarını söylediler. Anjioyu yapan doktor Mehmet Yaman’a arkadaşımızın hayati tehlikesinin olduğunu söylememize rağmen, ‘Ben hekim olarak gereğini yaptım. Parasal konularla ilgilenmiyorum’ diye kestirip attı. Konuyu Sağlık Bakanlığına aktarıp şikayetçi olduk ama şuana kadar dönüş yapan olmadı. Bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz mu?” dediler.