Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde doğuştan iki eli olmayan ve ailesinin maddi durumu elverişsiz olduğu için tedavi ettirilemeyen ilköğretim okulu öğrencisi Kader için Sağlık Bakanı Recep Akdağ harekete geçti.
Doğuştan iki eli olmayan ve bir ayağında protez ile yürüyebilen Kader Kalaycı’nın maddi durumu elverişsiz haberlerinin medyada yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatının ardından aileyle iletişime geçildiği, Kader’in tedavisi için gerekli tüm imkanların seferber edileceği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından arandığını söyleyen baba Hüseyin Kalaycı “Kızımın doğuştan iki eli yok. Sol ayağı sağ ayından kısa olduğu için 1 yaşından itibaren protezle yürümeye başladı. Son 1 yıldır kızım yürümekte çok zorluk çekiyor. Sabah okula gittiğinde gün boyu protez ayağını yara yapıyor. Akşam eve geldiğinde ağrıları olduğu için uyumakta çok zorluk çekiyor. Medyada çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığından bizi arayarak Kader’in durumunu sorarak tedavisiyle ilgileneceklerini söylediler. Yarın Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesine yatarak protezli ayağından ameliyat olacak. İnşallah kızım ameliyattan sonra protezli ayağını daha rahat kullanabilecek. Kaderin elleri olmadığı içinde yazı yazamıyordu. Bununla ilgi de yetişkin olduğu zaman iki eline de biyonik el takılacağı söylendi. Tek hayalimiz kızımın arkadaşlarıyla oynaması ve ellerini rahatlıkla kullanabilmesidir. Ben Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ve bizimle ilgilenen tüm kişilere sonsuz teşekkür ediyorum.”