Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi 2020-2021 dönem mezunu öğrencilerimiz “hekimlik yemini” ederek mezuniyet belgelerini aldılar.
 

Farabi Kampüsü oratoryom alanında pandemi ile mücadele tedbirlerine uygun olarak 24 Haziran Perşembe günü gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Dekan Yardımcıları, akademik personel ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.


Tören genç hekimlerin sahneye davet edilmesi ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 

Törende 2021 yılı dönem mezunları adına dönem birincisi doktor Semih Uslu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “6 yıllık uzun ve zorlu bir eğitim sonunda hekimlik mesleğine adım atıyoruz. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite Tıp Fakültesi 2018 yılında akredite olarak eğitimini standardize eden Üniversitemizin bir parçası olmaktan gururluyuz. Tüm meslektaşlarıma sağlıkta şiddetin olmadığı bir çalışma hayatı diliyor, emeklerinden ötürü aileme ve hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can, “Fakültemiz bu yıl 16. mezunlarımızı veriyor, geride kalan 21 yılda 914 hekim mezun ettik, bugün 156 hekimi daha mezunlarımıza katmaktan büyük gurur duyuyorum. Sevgili genç meslektaşlarım hekimlik üzerine yetkinlik ve beceri kazanarak insanların sağlığını korumayı ve hastaları tedavi etme bilgisine sahip olmanın mutluğunu yaşadınız. Desteğiniz sizden esirgemeyen aileleriniz gururu çok iyi biliyorum. Her birinizin ailesini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Fakültemiz 142 öğretim üyesi, 212 araştırma görevlisi ile eğitim araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktayız. Sizleri başarılı hekimler olarak kadromuza kazandıran çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum, saygıyla selamlıyorum. İyi bir tıp eğitimi kuşkusuz iyi bir alt yapı ve kalite güvencesiyle verilir, bu olanağı bizlere ve sizlere sağlayan başhekimliğimize ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak covid-19 pandemisi sürecinde hayatın kaybeden sağlık kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.” diyerek sözleri sonlandırdı.
 

Hekimliğin Ne Kadar Kutsal Bir Meslek Olduğu Pandemi Döneminde Tüm İnsanlık Olarak Daha İyi Anladık
 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Çufalı, “Önce Sağlık” mottosuyla hareket eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesinin kaliteli, özgün ve nitelikli eğitim ve sağlık hizmetleriyle hem tıp dünyasına yetişmiş insan gücü kazandırmanın hem de il geneli ve Batı Karadeniz Bölgesi’nden çok sayıda hastaya hizmet vermenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bölgenin sağlık üssü konumundaki İbn-i Sina kampüsünde vatandaşlar ve öğrenciler için yapılan yatırımlara da değinen Rektörümüz, insanlık olarak son bir buçuk yıldır hayatı esir alan Covıd-19 pandemisi döneminde sağlığın kıymetinin kat be kat arttığını ifade ederek “Hekimliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğu pandemi döneminde tüm insanlık olarak daha iyi anladık ve sağlık hizmetlerimizle ülke olarak dünyaya örnek olduk. Şimdi sağlık ordumuza yeni kahramanlar kazandırıyoruz. Sevgili genç hekimlerimize bu ülke insanının, insanlığın çok ihtiyacı var. Sevgili gençler, şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yapmak kutsaldır” düsturundan hareketle nerde olursanız olun, aynı heyecanla görevinizi yerine getireceğinizden eminim. Sorumluluğunuz öncelikle insan sağlığını korumak, hastaları tedavi etmek ve yapacağınız bilimsel çalışmalarla insanlığa hizmet etmektir. Önyargısız olun ve tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Bu vesileyle büyük fedakarlıklarla bugünlere gelmenizde emeği olan ailenizi, tıp dünyasına yeni hekimler yetiştiren ve yetiştirmeye devam edecek olan değerli hocalarınızı ve sizleri tebrik ediyorum. Her konuda; size inanıyor ve güveniyoruz, yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.
 

Protokol konuşmalarının ardından dönem birincisi Dr. Semih Uslu, ikincisi Dr. Hazal Kardelen Kahraman ve üçüncüsü Dr. Esma Zenbilli protokol üyeleri tarafından Mezuniyet Belgeleri ve plaketleri verildi. Dr. Beyza Kesecik’i Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından 'Yılın Acil İntern' öğrencisi seçildiği törende ayrıca 16'nci dönem birincisi Semih Uslu Yaş Kütüğüne isim plaketi çaktı. Genç doktorlar daha sonra Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Ayça Gültekin ile birlikte 'Hekimlik Yemini' etti.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. (Haber Merkezi)