BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)  İşletme Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Sağlık Satın Alınmaz” konulu bir konferans düzenlendi. İİBF Ahmet Zengin Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı Uzman Dr. Fatih Akca konuşmacı olarak katıldı.

Öğr. Gör. Dr. Özlem Bahadır’ın Sosyal Sorumluluk Projesi adlı dersi çerçevesinde gerçekleştirilen konferansa; İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Şükrüoğlu ve öğrenciler katıldı. Fakültenin değişik bölümlerinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı Uzman Dr. Fatih Akca, gençleri tütün bağımlılığı ve onları bekleyen tehlikeler hakkında bilgilendirdi. Dr. Akca, Yeşilay Cemiyetinin yapısı ve çalışmalarını da tanıttı.

Zonguldak’ta bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla Yeşilay olarak yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Dr. Fatih Akca şöyle konuştu:

“Bağımlılık herkesin başına gelebilecek bir sorundur. Bağımlılıkla mücadele etmek de toplumdaki her bireyin temel insani bir sorumluluğudur. Bu mücadelede toplumun tüm kesimlerini, özellikle de gençleri yanımızda olmaya davet ediyorum.”









Türkiye’nin dokuzuncu YEDAM’ı Zonguldak’ta açılıyor

Yakın bir zamanda, Zonguldak’ta Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) açılacağını belirten Dr. Akca, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Bu merkez, Türkiye’de Yeşilay bünyesinde kurulan dokuzuncu YEDAM olacaktır. Zonguldak YEDAM’da alkol ve madde bağımlılarına ücretsiz rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Bu sayede, bağımlılıkla tanışmış ya da bağımlılık riski olan herkese destek olmayı amaçlıyoruz.”

Etkinliğin sonunda, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak tarafından, Yeşilay Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı Uzman Dr. Fatih Akca’ya Üniversitemiz adına Teşekkür Belgesi verildi.