Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlıkta dışa bağımlılığı asgari seviyeye çekeceklerini söyledi

“Sağlıkta millileşme dönemi başladı”

Zonguldak İlçeleri ve merkezde bir dizi inceleme  ve ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mart yerel seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığına vurgu yaparak, “31 Mart bu anlamda ülke üzerinde hesapları olanlara cevap olması noktasında da önemli. Bu dönemde Türkiye'nin sınırlarını zorlayan ve yer yer tehditlerde bulunan, yer yer fırsatçılıklarını gördüğümüz bu dönemde güçlü lider ve güçlü bir Türkiye olması son derece önemli” dedi.

“DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı döneminde, özellikte sağlıkta yerlileşmeye ve milleşmeye son derece önem verdiklerini ifade eden Koca, “Bugüne kadar yapılamayanları yapma noktasında bir gayretle çabamız oluyor olacak. Dışa bağımlılığımızın yoğun olduğu özelikle sağlık sektöründe ki ilaçta yüzde 54, malzemede yüzde 82, cihazda yüzde 84, aşıda yüzde 100'e yakın bağımlılığımızın olduğu bir Türkiye'den bahsediyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük sorumluluk olarak gördüğümüz yerlileşme ve millileşmeyi 2023'e kadar bu bağımlılığı en az yüzde 50 oranında azaltan, aşıyı yüzde 100 yerlileştiren bir dönem olarak tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

“ACİL HİZMETLERDEN KATILIM PAYI ALMIYORUZ”

Zonguldak'ta bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarına açıklama yaparak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Koca, Türkiye'de 16 yıl önce 635 olan ambulans sayısını ilaveyle 5 bin 300'e çıkardıklarını söyledi. Şair İsmet Özel'in sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Koca, "Kendisinin izni olmadan hakkında konuşmamızın doğru olduğuna inanmıyorum. Telefonla görüştük, genel durumunda bir sorun yok. Yakından takip ediyorum. Türk edebiyatının son dönem önemli bir şairi ve aynı zamanda önemli bir fikir adamı olan şair İsmet Özel'e buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."