İki üç gündür eşiyle birlikte şiddetli ishal sorunu yaşayan gazetemizin yazarlarından Ahmet Öztürk, başvurduğu BEÜ Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde muayene olamadı. Acil Servis’te görevli hekimle bile görüşemeyen Öztürk çifti, kapıdaki görevli tarafından “Bol su için” tavsiyesiyle evine gönderildi. Konuyu sosyal medya adresinde Rektör, Dekan ve Acil Hizmetler Bölüm Başkanını etiketleyerek anlatan Öztürk’ün paylaşımı şöyle: 

ACİL SERVİSE BİLE GİREMEDİK
Ben 56, eşim 55 yaşında. Cuma akşamından beri inatçı bir ishalle boğuşuyoruz. Vücudun çeşitli yerlerinde ağrılarla devam eden ishal, doğal olarak ikimizi de takatsiz bıraktı. Vücut direncimin yüksek olmasından galiba, ishal aynı seyirde devam etse de, ben ayaktayım bir parça. Ev işleri, getir, götür ile meşgul olabiliyorum. Ettik edemedik, bugün, akşam saatlerinde evimizin yakınındaki Tıp Fakültesine gittik. Acil servisin kapısında bir güvenlik görevlisi karşıladı bizi. Derdimizi anlattık. Triyajdan önce oluşturulan ara bölmeye alındık. Oradaki hemşireye derdimizi anlattık. “Bir saniye bekleyin bunlar Kovit belirtisi, doktor test isteyebilir” dedi. İçeri girdi, 1-2 dakika sonra çıktı. Doktorla görüşmüş. “Biz üzerinden üç gün geçen ishallere müdahale ediyoruz. 2 gün devam eden ishallere bir şey yapmıyoruz” demiş. “Evlerine dönüp bol bol su içsinler” diye tavsiyede bulunmayı da ihmal etmemiş.

ETTİĞİ HİPOKRAT YEMİNİNİ UNUTMUŞ RUHSUZLAR
İki şey yapabilirdim, üst yönetimden birilerine erişip muayene olmayı sağlardım ama ettiği Hipokrat yeminini unutmuş bir ruhsuzun verdiği sağlık hizmetine bu saatten sonra güvenemezdik, vaz geçtim. Bağırıp çağırarak içimi boşaltabilirdim, bu da son zamanlarda gazetelere bolca konu olan “sağlıkta şiddet” haberi olurdu ki, ömrü sağlık emekçileriyle bu konuda dayanışmayla geçmiş bize hiç yakışmazdı. Derin nefes aldım, acı acı yutkundum, boynumu büküp eve geri döndüm. BEÜ Rektörü Bay Mustafa Çufalı, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Bay Mustafa Can, Acil Hizmetler Ana bilim Dalı Başkanı Hilal Hocagil her şeyin en kötüsüne layık görülen Zonguldaklılara siz de sağlık hizmetinin en kötüsünü vermek zorunda mısınız? Bu nasıl sağlık hizmeti? İnsanların hekimle görüşmesinin bile mümkün olmadığı bir acil servis hizmet olur mu? Yuh olsun hepinize… #MustafaÇufalı #MustafaCan #HilaHOcagil #BEÜTıpFakültesi #BEÜRektörlüğü