Türkiye Meme Vakfı (MEVA), yılda ortalama 30 bin kadının meme kanseri ile savaştığı Türkiye’de meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi için düzenlediği projelere bir yenisini daha ekledi ve “Farkındayım Korkmuyorum - Arkadaşıma Anlatıyorum Meme Sağlığı Akran Eğitimi” projesini online bir platforma taşıdı.

Meme sağlığı ve erken teşhisin önemi konusunda bireylere doğru bilgiyi hızlı ve etkin şekilde vermek amacıyla bir dizi projeyi hayata geçiren Türkiye Meme Vakfı (MEVA), internet teknolojilerini kullanarak başta gençler olmak üzere oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Paşabahçe pembe kapaklı Vita Su şişesi projesi ile Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformu projesini destekliyor.

Paşabahçe, 2014 yılında hayata geçirdiği Vita Su Şişesi Projesi ile Türkiye Meme Vakfı’nın meme sağlığı ile ilgili farkındalığı geliştirme çalışmalarına destekte bulunuyor. MEVA’nın 5 yılda 800 binden fazla satılan pembe kapaklı Vita su şişesinden elde ettiği gelirin bir bölümü ile, Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformunun hayata geçmesini sağladı. 500 mililitrelik Vita şişe aynı zamanda “bugün su içtin mi?” sloganı ile suyun hayatımızdaki önemini de vurguluyor. Pembe kapaklı Vita şişeler kampanyaya özel tasarlanmış display içerisinde meme sağlığı ile ilgili bilinçlendirme broşürü ile birlikte satışa sunuluyor.

Meme Sağlığı E-Öğrenme projesi kapsamında platformu kullanan gönüllülerin uzmanlar tarafından hazırlanan videolardan edindikleri bilgileri yakınlarına aktarması ve meme sağlığı bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Mobil kullanıma da uyumlu olan platform sayesinde bireyler meme sağlığı konusunda güncel bilgileri takip etme fırsatı da buluyor. Platformda aynı zamanda işitme engelliler için de bir uygulama bulunuyor.

Türkiye Meme Vakfı, Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformu ile öncelikli olarak liseler, üniversiteler, sağlık merkezleri ve kadın çalışanların yoğun olduğu iş yerlerine ulaşmayı hedefleniyor.

Türkiye Meme Vakfı (MEVA) aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmak ve meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Meme Vakfı (MEVA) Başkanı Dr. Can Gürbüz “Meme kanseri kadınlarda en sık rastlanan 10 kanser türü arasında ilk sırada yer alıyor. Ayrıca 40 yaş altı erken yaşta meme kanseri görülme sıklığı sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında Türkiye ilk sırada. Bu konuda Türkiye Meme Vakfı (MEVA) olarak öncülük etmek bizim en temel görevimiz. Bu bilinçle hareket ederek daha önce hayata geçirdiğimiz “Farkındayım Korkmuyorum - Arkadaşıma Anlatıyorum Meme Sağlığı Akran Eğitimi” projesini internete taşıdık. Meme Sağlığı E-Öğrenme Platformu ile, arkadaşlarımızı ve yakınlarımızı meme sağlığı ve erken teşhisin önemi hakkında bilinçlendirerek güç birliği ile bu mücadelede başarı kazanılacağını düşünüyoruz. Bu noktada teknolojinin gücünü yanımıza alıyoruz. Platform ile meme kanseriyle ilgili bilgileri ve videoları internet üzerinden milyonlara ulaştırabiliyoruz. Mekan ve zaman kısıtlaması yaşamadığımız gibi bilgisayardan, telefon ve tabletlerle bilgiye erişimi sürekli hale getiriyoruz. Bu platformda yer alan uygulama sayesinde Türkiye’de ilk defa işitme engellilerin de bilinçlendirilmesini sağlayacağız.Akran eğitimi projemiz ile bugüne kadar 42 binin üzerinde genç kızın bilinçlendirilmesini sağladık. Şimdi gönüllü destek ile online olarak çok daha fazla kişiye ulaşarak milyonlarca kadının hayatına dokunmayı hedefliyoruz. 2019 yılı içinde minimum 1000 gönüllü ile 50 bine yakın erişim öngörüyoruz. Avukat Semiha Ünür Meme Sağlığı Eğitim Fonu ve Paşabahçe Pembe Kapaklı Şişe Projesi’nin desteği ile hayata geçirdiğimiz bu platforma herkesin girerek gönüllü katılımını bekliyoruz.” dedi.

Türkiye’de 30 Binden Fazla Kadın Meme Kanseri ile Savaşıyor

Türkiye’de, önemli bir halk sağlığı sorunu olan meme kanseri, kadınlarda en sık rastlanan 10 kanser türü arasında ilk sırada yer alıyor. 2016 yılı verilerine göre dünya genelinde 1.7 milyon yeni meme kanseri vakası yaşandı ve hastalığın ülkemizde gençlerde görülme oranı her geçen gün artmaya devam ediyor. Yılda ortalama 30.000 Türk kadını meme kanseri ile savaşıyor.

Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalık olan meme kanseri için özellikle Batı ülkelerinde, meme kanserini hekimlerin değil, kadınların yeneceğine inanılıyor. Kadınların bir araya gelerek oluşturacakları güç birliği ve eğitim imkanlarının da değerlendirilmesiyle olumlu sonuçlar alınacağının altı çiziliyor.(Haber merkezi)