Ereğli’de yüksek ateş sonucu felç geçiren ve bazı veteriner hekimlerin ‘uyutulsun’ dediği köpek 4 ay sonra sahiplerinin sevgisi sayesinde yeniden yürümeye başladı. 

Kdz. Ereğli ilçesinde Nuray ve Feridun San çifti 9 yıl önce 23 günlükken Cocker cinsi Tommy’i satın alarak sahiplendiler. 4 ay önce halsizlik ve yüksek ateş şikayeti ile veterinere getirilen Tommy’nin felç olduğu anlaşıldı. Sahipleri, Tommy’nin durumunu anlattıkları veteriner hekimlerden ‘iyileşmez, uyutulsun’ cevabını alınca çok üzüldüler. Nuray ve Feridun San çifti aldıkları bu cevaba rağmen hiç vazgeçmeyerek Tommy’den sevgi ve ilgilerini hiç eksik etmediler. 4 ay boyunca kendi çocukları gibi baktıkları, denize götürüp fizik tedavi uyguladıkları Tommy 4 ay sonra yürümeye başladı.

TOMMY, SAHİPLERİNİN SEVGİSİ İLE YÜRÜDÜ
Tommy'nin hastalığının teşhisi ve tedavi sürecinde yakından ilgilenen Veteriner Hekim Hüseyin Demircan, bazı arkadaşlarının ‘uyutulsun’ dedikleri köpeğin bugün yürümeye başladığını söyledi. Demircan, Tommy’nin Nuray ve Feridun San çiftinin sevgisi sayesinde yürümeye başladığını belirterek, "20 Mart civarı Tommy bize halsizlik, yüksek ateş gibi şikayetlerle geldi. O gün itibariyle serum bağladık. Tabi ateşini düşürmeye çalıştık ama topallık iki ayağına birden vurdu. Ardından Tommy felç oldu ve yürüyemez hale geldi. Tommy duyarlı bir köpek, sahipleri de hiç bırakmadı. Biz hiç ümidi kesmedik. Birçok insanın ümitsiz olduğunu söylemesine rağmen, hatta birçok arkadaşımın bana uyutalım dediği bir vakaydı. Ama sahipleri çok azimliydi. Denize götürüp denizde fizik tedaviden evlerinde kaldıraçla kaldırıp fizik tedavi programını Tommy'e uyguladılar. Bugün de sabah beni arayarak bir sürprizleri olduğunu söylediler. Geldiğinde Tommy yürüyordu. Ben şaşırdım açıkçası. Biz yürüme beklemiyorduk. Tommy şu anda 4 ayak üzerinde, gayet de sağlıklı. Ama yine söylüyorum. Daha önce de böyle bir vaka ile karşılaşmıştık. Anne ve babasının sevgisi Tommy'i yürüttü" dedi.
4 ay boyunca Tommy ile çok yakından ilgilendiklerini ancak kendisinin de iyileşme süresince çok çaba gösterdiğini anlatan Feridun San, köpeğinin ayağa kalkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

“KENDİ ÇOCUĞUM GİBİ ALTINI BEZLEDİM”
Tommy’nin yeniden yürüyebilmesi için ona hep destek olduklarını ve her zaman sevgilerini gösterdiklerini ifade eden Nuray San, onu kendi evlatları gibi gördüklerini söyledi. Gazetecilere Tommy’nin durumunu ve yaşadıklarını anlatan Nuray San, "İnsan kendi evladı gibi görüyor. Canından bir parça gibi. Sevgisinden bir an bile başından ayrılmadım. Çok üzüldüm. Kedim de ölmüştü. Arkasından Tommy'nin de rahatsızlanması beni daha çok üzüntüye boğdu. Sürekli yatalak hasta gibi altını bezledim. Sürekli ayaklarını kuvvetlendirmek için fizik tedavi uyguladık. Yeri geldi bahçeye indirdim. Dışarı ile irtibatını kesmesin diye. Sürekli sevgi ve beni her dakika havlayarak yanında istiyordu. Çişini yaptığı zaman bağırıyordu. Gelsin temizlesin diye. Sürekli yatarken bile başını okşamadan yatmıyordu havlıyordu" dedi.
4 ay felçli yaşadıktan sonra yürümeye başlayan Tommy veteriner hekim tarafından yapılan kontrollerinin ardından yeniden evinin yolunu tuttu.