****2 yıl önce Zonguldak’ta doktorların teşhis koyamadığı Nüket Yücel, gittiği Ankara Gata Hastanesi’nde %60 çalışan böbreklerini rahatsız diyerek diyalize alan Doktor Hakkı Çetinkaya’nın yanlış teşhisi sonucu diyaliz hastası oldu.

 

****Terakki Mahallesi’nde yaşayan 41 yaşındaki Nüket Yücel, kendisine yanlış teşhis koyup, yanlış tedavi uyguladığını iddia ettiği doktordan arkasında kimse olmadığından dolayı şikayetçi olamadığını belirtti.

 

  

   Gerçekte damar iltihabı (Viskalüt) hastası olan Nüket Yücel Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün’e yaşadığı sıkıntıları anlattı. Yanlış teşhis yüzünden diyaliz hastası olduğunu belirten Yücel, “O doktor yüzünden benim hayatım mahvoldu. Kurtulabilmek için 8-13 bin liralık bir ücret karşılığında 5 ay süreyle tedavi olmam gerekiyor.” dedi.

 

"O DOKTOR YÜZÜNDEN BENİM HAYATIM MAHVOLDU"

Eşi taşeron bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışan, ekonomik sıkıntı yaşayan iki çocuk annesi 41 yaşındaki Nüket Yücel, “Kendimi iyi hissetmiyordum. Zonguldak’ta doktor doktor gezdikten sonra beni Ankara’ya gönderdiler. Gata Hastanesi’nde Doktor Hakkı Çetinkaya böbrek hastası olduğum tanısına vardı ve %60 çalışan böbreklerimi diyalize bağladı. O doktor benim hayatımı mahvetti.” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Yücel sözlerine şu şekilde devam etti: “Yanlış teşhis sonrasında Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde Profesör Doktor Adnan Bey’e gittik. Profesör Adnan Bey, yaptığı muayene ve tetkikler sonrasında böbrek hastası olmadığımı, gerçekte damar iltihabı (Viskalüt) rahatsızlığımın olduğunu belirterek, ‘Sana yanlış teşhis koymuşlar. Senin diyalize girmen doktorların hatası. Oysa biyopsi yapsalardı hastalığının sonucunu bulurlardı.’ Ayrıca böbreklerinin iyileşebilmesi için 5-6 aylık bir tedavi sürecimin olduğunu, tetkiklerimin ve tedavimin 8-13 bin lira paraya mal olacağını söyledi.

 

"VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA GİTTİM”

 

Yardım istemek için Vali Ali Kaban’ın yanına gittiğini belirten Yücel, “Tedavim ve tetkiklerimin özel hastanede 8-13 bin liraya yapıldığını, eşimin asgari ücretle çalıştığını, oturduğumuz evin camlarının bile olmadığını söyledim. Onlar ise, para yardımı yapamayacaklarını ama evin ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söylediler. Ben ise cevap olarak, ‘Bizim gibilere yardımda bulunamayacaksan burada valilik yapma.’ dedim. Doğru dürüst de yardım etmedi. Belediye başkanı da para yardımı yapamayacaklarını ama eve yardım da bulunacaklarını söyledi.” dedi.

 

 “OĞLUM, HASTALIĞIM İÇİN OKULUNU BIRAKTI”

 

Damar iltihabı (Viskalüt) hastalığı teşhisi konulduktan sonra zor günler geçirdiklerini belirten Yücel, “Oğlum iki sene boyunca yıprandı. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Arkadaş çevresinden uzaklaştı. Evde benim yanımda bana yardımcı oluyor. Gazi İlköğretim 7’nci sınıf öğrencisiydi. Hastalığım yüzünden okulunu bıraktı.” dedi.

Yücel, hayırsever vatandaşlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek yardım beklediğini ifade etti.

 

MERYEM AKGÜN