Yıl sonunda görev süresi dolacak olan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Korkut Eren, giderayak son değerlendirmesini Halkın Sesi’ne yaptı.  Sağlık Bakanlığı’nın büyük şehirler ile ilgili almış olduğu karar doğrultusunda görev süresinin dolduğuna vurgu yapan Eren, “Önemli olan yeni kurulan bir kurumunda yeni yapıyı kurabilmekti. Biz yaptığımız çalışmalarda kurumu belli bir noktaya getirdik. Yorucuydu ama yaptığımız işten keyif aldık. Yeni dönem ile ilgili olarak ise tarafıma tebliğ edilmiş bir görev yok. Hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

 “İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA REVİZYONLAR OLUYOR”

“2 Kasım 2012 tarihinde başlayan Kamu Hastaneler Birliği kurulmuş olup,  tüm illerde olduğu gibi Zonguldak ilinde de sağlıkta önemli değişiklikler yaşanmıştır. Genel Sekreterliğimiz de Tıbbi, İdari, Mali Hizmet Başkanlarımız, uzman personelimiz ile birlikte sağlık tesislerimizin sözleşmeli idarecileri ve sağlık çalışanları ile hizmet vermekteyiz. İki yıllık süreçte taşlar yavaş yavaş yerine oturmakta fakat sizinde bildiğiniz gibi sağlık sektörü dinamik bir sektör dönem dönem ihtiyaçlar doğrultusunda revizyonlara da gidiyoruz.

“GENEL SEKRETERLİK UYGULAMASI HANTAL YAPIYI DEĞİŞTİRDİ”

 “Ben kendi ilimde yaşadığım örneklerle sorunuza açıklık getireyim. Daha öncenin kısmen hantal yapısından başlayalım öncelikle. Bugün biz Zonguldak’ta insan kaynakları ile Tıbbi Cihaz kaynaklarımızı bir arada değerlendirerek çalıştık.  Örneğin Ortopedi uzmanımızın olmadığı ancak Artroskopi cihazımızın olduğu hastanemizde uzman hekim gelinceye kadar cihazı atıl bir şekilde bekletmedik. Ortopedi uzmanımızın bulunduğu bir başka hastaneye cihazımızı göndererek hizmetin içerisine bu cihazı kesintisiz dahil ettik. Bu çok basit ama geçmişte kurumların kapalı yapılarından dolayı aşılamayan bir sorundu. Bugün stoklarımızdan tutun da tıbbi cihazlarımıza kadar her alanda maksimum verim almak adına hareket tarzımızı bu şekilde belirliyoruz.

"YORULDUK AMA KEYİF ALDIK"

Aslına bakarsanız, eğer sorumluluk sahibiyseniz üst yöneticilik ülkemizde hiç kolay değil. Yaklaşık 10 yıldır sağlık alanında üst yöneticiyim, bu anlamda ilin sağlık gibi dinamik bir sektöründe üst yönetici olmak stresli ve bir o kadarda zor bir iş. Yönetici olarak sağlık tesislerimize başvuran hastalara verdiğimiz hizmeti kaliteli vermeye çalışırken, beraber çalıştığınız kesiminde memnuniyetini düşünmek,  sıkıntılarını çözmek zorundasınız. Sağlık bir ekip işi ve bu ekibin uyum içerisinde çalışması, yaptığınız işin sonuçlarını doğrudan etkiliyor.Ayrıca sağlıkta öngörünüz olmalı ki uzun vadeli planlamalar yapabilesiniz. Kaynakları doğru hesaplayıp öngörüleriniz ve beklentilerle bir araya getirebilmelisiniz.  Bu kadar zor ve birden fazla denklemin bulunduğu yapıda olmama rağmen yaptığım işten zevk aldım. Özet olarak sonucunda keyif alacağınız işlere imza atmak bütün yorgunluğunuzu alıyor.
Yıldırım YILMAZ