Koronavirüsle mücadelede ilimizde ve bölgemizde örnek bir merkez haline gelen, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 pandemisini yenerek iyileşen tüm hastaları plazma bağışına davet ediyor.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap konu ile ilgili yaptığı açıklamada, plazma bağışının tedavi gören hastalar için bir umut olduğunu ifade ederek, şu ana kadar kesin bir tedavisi olmayan Covid-19’la mücadelede, plazma tedavisinin çok önemli olduğunu söyledi. Plazma bağışlamanın belli koşulları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdolap, “Hastamız Covid-19 hastalığından tam iyileştikten yani herhangi bir şikayeti kalmadıktan 14 gün sonra testlerine bakıyoruz. İki kere yapılan testlerin sonucu negatif çıkarsa bu kişi, plazma bağışına aday diyoruz. Bu anlamda plazma tedavisi çok önemli. Plazma tedavisi özellikle Covid-19'dan iyileşmiş kişilerin, diğer hastaları sağlığına kavuşturması açısından umut verici bir tedavi yöntemi. Bu anlamda da iyileşmiş, sağlığına kavuşmuş kişilerin plazma bağışında bulunmaları çok önemli. Hastadan alınan plazma, birçok hastada kullanılabilir. Bazen stok olarak tutuyor, gerekli görüldüğünde hastalarımızda kullanmak üzere saklayabiliyoruz” diye konuştu.

Plazma Çağrısına Kayıtsız Kalmadı

Bir süre önce Covid-19 bulgusuna rastlanılan ve Kdz. Ereğli’de yaşayan Aytaç Karakaya adlı vatandaşımız, gördüğü tedavi sonrası koronavirüsü yenmesinin hemen ardından plazma bağışı çağrılarına kayıtsız kalmayarak üniversitemiz hastanesine başvurdu. Üniversite hastanemizde plazma bağışında bulunan, insanlık için hastalığı yenen herkesi aynı davranışta bulunmaya çağıran Karakaya, böylece Covid-19 tedavisi gören hastalara umut oldu.

Prof. Dr. Şenay Özdolap, Aytaç Karakaya’ya plazma bağışı sebebiyle teşekkür ederek, plazma bağışı için şu anda aday hastaların bulunduğunu, diğer hastalara da umut vermek adına iyileşmiş tüm hastaları plazma bağışına davet etti.(Haber merkezi)