Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinden İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Genel Cerrahi, Radyoloji, Nükleer Tıp, Tıbbi Patoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim ve Bilim Dallarının birlikteliğinde, “III. Zonguldak Endokrin Günleri Uluslararası ve Ulusal Katılımlı Multidisipliner Güncel Yaklaşım Sempozyumu” Zonguldak BEÜ Merkez Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde 30 Kasım 2018 Cuma günü başlayacak.

İki gün sürecek olan sempozyumun düzenleme kurulunu, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalından Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak ve Prof. Dr. Ali Uğur Emre oluşturuyor.

Sempozyumun başkanlığını yürüten Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu; “Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerimiz sırasında çok özellikli bir şekilde, birçok disiplinle Endokrin-Cerrahi Konseyleri yapmaktayız. Bu konseylerde aldığımız güncel tanı ve tedavi uygulamalarıyla hastalık süreçlerini yönetmekte ve sürdürmekteyiz.

Geçen yıllar içerisinde, güncel bilgi, tanı ve tedavide rehberlerin kullanımı uygulamalarının birinci, ikinci ve üçüncü sağlık hizmetini yürüten hekimlere, sürekli eğitimin bir parçası şeklinde ulaşmak amacıyla, “Zonguldak Endokrin Günleri”nin birinci ve ikincisini gerçekleştirdik. 2016 ve 2017 yıllarında yaptığımız toplantılardan geri dönüşümlerle elde ettiğimiz bilgilerle bu sene, “Zonguldak Endokrin Günleri III”sünü “Uluslararası ve Ulusal Katılımlı Multidisipliner Güncel Yaklaşım Sempozyumu” şeklinde planlandık.

Hipotiroidizm, hipertiroidizm, hiperkalsemi, metabolik cerrahi ve diyabette ayak sağlığına güncel yaklaşım gibi, oldukça geniş hasta profili sebebi ile sık karşılaşılan konuları sizlerle paylaşmayı ve interaktif olarak olgular üzerinden tartışmayı hedefledik. Sempozyumumuz; Tıp Fakültesi mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası eğitim alanlar, Aile Hekimliği, İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Genel Cerrahi, Nükleer Tıp, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ile Tıbbi Patoloji bilim dallarının katılımı ve bakış açılarını içerecektir” dedi.

Bayraktaroğlu konuşmasında, sempozyumun bilimsel programının Ülkemizin önde gelen üniversitelerindeki akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleştireceğini belirterek, bütün akademisyenleri, ilgili uzmanları, araştırma görevlilerini, öğrencileri sempozyuma beklediklerini söyledi.

Prof. Dr. Bayraktaroğlu ayrıca, sempozyumun gerçekleştirilmesini sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan’a, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı çalışanlarına, Bilimsel Kurul Üyelerine, katılımcılara ve destek veren herkese teşekkür etti.

Sempozyum 30 Kasım 2018 günü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde açılış töreni ile başlayacak.  İki gün sürecek bilimsel oturumlarda, vaka sunumlarının yanında güncel yaklaşım oturumları, sözlü ve yazılı bildiri sunumları da yer alacak.