Zonguldak Valiliği vatandaşlara aşı çağrısı yaptı. 

Salgınla mücadele için aşı programına uyulması istenen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Covid-19 pandemisi ile mücadelenin temel taşı olan aşılama programı tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de hızla devam etmektedir. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşı olması pandemiyi bitirmenin tek yoludur. Sinovac (Çin aşısı) için sadece ilk dozu Sinovac olmuş vatandaşlarımıza ikinci doz için randevu verilebilmektedir. İlk kez aşı olacaklar günümüz itibarı ile sadece Biontech (Alman aşısı) aşısı için randevu alabilirler. Sinovac aşısı tüm hastaneler ve tüm aile hekimlerinde yapılabilmektedir. Biontech aşısı ise tüm ilçe devlet hastanelerimizde, merkezde Atatürk Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılmaktadır. Önümüzdeki haftadan itibaren 4 ve üzeri aile hekimi olan aile sağlığı merkezlerimizde, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ve özel hastanelerde de Biontech aşısını vatandaşlarımız olabilecektir.

Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın MHRS, e- devlet ve 182 nolu telefondan randevu alarak, randevu saatinde aşı yapılan merkezlerde olmaları önem arz etmektedir. Randevuya gelinmemesi aşı zayiatına, bu nedenle de kurtulacak bir canın kaybedilmesine neden olmaktadır.

 Lütfen aşı randevu günümüze ve saatine uyalım, eski normal günlerimize dönmek, sevdiklerimizle aramızdaki mesafeyi kaldırmak için gereken aşılama için Zonguldak olarak KOLLARIMIZI SIVAYALIM."