Zonguldak’ta faaliyet gösteren SFH Madencilik, yönetim kurulu başkanı Hayri Velioğlu önderliğinde tüm çalışanları ve yöneticileriyle birlikte Ankara merkezli Akademisyenler Birliği’nin yürüttüğü İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması” projesi kapsamında Kömür İşletmeleri A.Ş. madenlerini ziyaret ederek farklılıkları inceledi.

Çalışanlarının motivasyonunu ve sosyalliğini artırmak için Ankara’da bir termal otelde 2 gün konaklayarak tatil yaptı. Zonguldak’ta bir maden işletmesinin çalışanları ve yöneticileriyle birlikte hem farklılıkları görmek için farklı bir madeni ziyaret etmesi hem de tatil yapması Zonguldak için bir ilki temsil ediyor.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali desteğiyle uygulanan programı kapsamında hibe desteği alan Akademisyenler Birliği Derneğinin yürütücüsü olduğu “İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması” projesinin farkındalık artırmaya yönelik saha çalışmaları Kömür İşletmeleri A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TAM TEŞEKKÜLLÜ MADEN İNCELEMESİ

SFH Madenciliğin tüm yöneticileri ve tüm çalışanları madenleri 6 gün boyunca ziyaret ederek farklılıkları inceledi. İSG uygulamalarını analiz eden işçiler ve yöneticiler, ziyaret ettikleri madenle kendi madenleri arasındaki pozitif ve negatif durumları kıyasladı. İşçiler ve yöneticiler madene girmeden önce bulundukları madene özel İSG eğitimlerini alarak tam donanımla madene giriş yaptı.

İSG KÜLTÜRÜ BİRLİKTE OLUŞUR

SFH Madencilik yönetim kurulu başkanı Hayri Velioğlu, İş Sağlığı ve Güvenliğine verdiği önemi çalışanlarıyla birlikte farklı madenleri ziyaret ederek gösterdi. Hayri Velioğlu “İş Sağlığı ve Güvenliği bizim önceliğimizdir. Madencilik işi riskli bir iştir ve bu riskleri minimize etmeliyiz. Bu yüzden çalışanlarımızla birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği üzerine sağlıklı diyaloglar kurabilmeliyiz. Bunu sağlamak için bu proje iyi bir fırsat oldu. Hem çalışanlarımızla birlikte hareket etmek hem de farklı madenleri ziyaret ederek farklılıkları görmek, iyi örnekleri incelemek, analiz etmek bizim için önemliydi.” Dedi.

ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Yürütülen projenin koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Aydın Alperen Erol da işçiler ve yöneticilerle madene inerek sahayı ziyaret etti. Ziyaret esnasında işçiler, yöneticiler ve ev sahipleri tarafından geri bildirim alan Erol, “İSG kuralları açısından her şey yerindeydi. Tam teşekküllü bir şekilde madene indik. Bir çok başarılı uygulamayı gördük. İşçiler ve yöneticilerle konuştum, ziyaretten çok memnun kaldılar. Böyle güzel bir projenin parçası olmak iyi hissettiriyor.” dedi.

Erol, yürüttükleri projenin İşgücü-Yönetim ortaklığıyla madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşturulmasını merkeze aldığını vurguladı. Bu bağlamda SFH madencilik yönetim kurulu başkanı Hayri Velioğlu’na ayrıca teşekkür eden Erol “Bir madenin yönetim kurulu başkanı, yöneticileri ve işçileri hep birlikte başka bir madeni incelemeye gidiyorlar. Farklılıkları görmeye, iyi uygulamaları analiz etmeye gidiyorlar. Hem yönetim kurulu başkanı hem yöneticiler hem de işçiler hep birlikte bu İSG kültürünü oluşturmak için bir adım atıyor. Bu adımın, bu duruşun diğer maden işletmelerine de örnek olmasını umuyorum.” dedi. Sözlerine “İş sağlığı ve güvenliği kültürüne SFH madenciliğin çok önem verdiğini biliyoruz. Bunun da en belirgin örneğini tüm ekip ile birlikte faaliyetlere katılarak bu kültürü daha da perçinlemeye çalışmalarından anlıyoruz” dedi.

ÇALIŞANLARIN TATİL KEYFİ YERİNDEYDİ

SFH Madenciliğin yöneticileri ve çalışanları maden ziyaretinden sonra bir termal hotelde bir gece konaklayarak tatil yaptı. Çalışanlarının sosyalliğine ve motivasyonuna da önem veren SFH Madencilik, çalışanlarının keyifli anılar biriktirmesini sağladı.

Kaçak kömürcünün IBAN’ları kontrol edilsin! Kaçak kömürcünün IBAN’ları kontrol edilsin!