Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek mahalli seçimler öncesinde, siyasi partiler aday belirleme yöntemlerini önce anket yaparak belirleyecek…

Şu an seçimlere en hazır parti Saadet Partisi olarak görünüyor.

Saadet Partisi daha çok aday belirlerken, seçimi kazanacak isim üzerinden değil de mensubiyet duygusuna bakacak!...

MHP ile AK Parti seçimlere birlikte aday belirleyeceği belli olmadığından. Bu konuda fikir yürütmek için çok erken…

CHP Türkiye’nin en eski siyasi partisi… Aday belirleme bazında üye bazında… Adayları belirlerken üyeleri ile ön seçim yapacak.

İYİ Partiye gelince, ilk defa seçimlere girecek siyasi parti olduğundan, İlk denemesinden önce parti yönetimlerine aday belirleme yöntemi için kurs verilecek.

2019 mart ayından önce yapılacak seçimlerde. Zonguldak’taki adaylara bakacak olursak, CHP Ereğli ve Çaycuma’da çok şanslı.

Zonguldak merkezinde AK Partinin çıkaracağı aday ile CHP’nin çıkaracağı aday yanında, İYİ Partinin çıkaracağı aday seçimin kaderini belirleyecektir.

Bu noktada siyasi partiler sürpriz isimler çıkarabilirler.

25 Belediye sınırları içerisinde gerçekleşecek seçimlerde, İYİ Parti çok kazanacaktır. Sebebi de İYİ Parti yönetiminin üye belirleme yöntemi olurmuştur.

Partisinin kapılarını seçimden önce açarak üye kampanyası başlatırsa. İYİ Parti en azından başlangıcındaki heyecanını yakalar.

 

AMASRA TERMİK TEHLİKE ALTINDA!

Fatih Sultan Mehmet Han Amasra için lalasına dönerek “Lala, Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?” demişti. O Çeşm-i Cihan şu anda termik tehlike altında bulunuyor.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) tarafından Amasra müessese müdürlüğü, HEMA şirketine özelleştirilip verildiğinde tehlikenin ilk sinyalleri belli olmuştu!

Dönemin valisi HEMA şirketinin tüm taleplerine olumlu bakınca, Amasra Kaymakamı ve Belediye Başkanı yukarıdan gelen bu talebe karşı çıkamadılar.

HEMA liman ve termik santral projesini bakanlıktan geçirmiş bulunuyor.

Termik santral Amasra’nın bitişi olur!

Santral ihalesini durdurmanın çaresi olarak, adres Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işaret ediliyor.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirası olan Amasra konusunda Cumhurbaşkanı’nın haberi olursa ihalenin sonlandırılacağına bende inanıyorum.

Siyasi hayatının tepe noktasına Fatih Sultan Mehmet Han’ı koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nasıl olacak ta Amasra’daki tehlikeyi duyacak!

AK Parti milletvekilleri ancak duyurabilir!

Fatih Sultan Mehmet Han’ın kemiklerini sızlatmayın!

Çeşm-i Cihanı bozmayın!

Sağlıcakla