Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Zonguldak’ı adeta suyolu yaptı.

Zonguldak kent merkezinde her yerinde büyük yatırımlara imza atıyor.

Kendisinden Allah razı olsun.

Yeni Vilayetler kurulana kadar Türkiye’nin plaka açısından son İl’iydik. Cumhuriyetin ilk şehri olma özelliğimizde var tabii ki.

67’inci İl olunca da hep paylaşımlarda maalesef sonuncu oluyorduk.

Muhalif şehir, İşçi eylemleri kenti olunca da doğal olarak İktidar’da körün Allaha baktığı gibi Zonguldak’a bakıyordu.

Sizler Bakan olduktan sonra hizmete susamış Zonguldak hizmet görmeye başladı.

Yanlış yunluş işlerde olsa da, hizmet adına büyük işler yapılıyor.

Sayın Murat Kurum’dan ricamız; Zonguldak’ın en fazla nüfusuna sahip mahallesi Bahçelievler.

Burası bir manada okullar bölgesi. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi, Zonguldak İlk Öğretim, Uzun Mehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Merkez Anaokulu, Yıkılan Bahçelievler İlköğretim Okulu ve İbrahim Fikri Anıl İlk ve Orta Öğretim Okulu var. (Gerçi okullar açık mı? Kapalı mı? Belli değil)

Bu okulların güzergahlarında elektrik hatları yukarıdan geçmekte. Büyük tehlike arz etmekte. Bu konuda Sayın Güler Sabancı’yı bir arasanız da çocuklarımız için büyük tehlike arz eden elektrik hatlarını yeraltına alsınlar.

İkincisi Sayın Bakanım çöp konteynırları okul binalarımızla adeta bitişik. Kardeş gibiler. Hele hele İbrahim Fikri Anıl okuluyla çöp konteynırları ve atık kağıt depolama akraba gibi. BİM, ŞOK ve A 101’in çöp deposu okul bahçesi bitişiği.

Üçüncüsü Sayın Bakanım. Şükürler olsun ki 6 bin cemaatli Uzun Mehmet (Gerçi hayal ürünü olan bir kişi Uzun Mehmet’te konumuz bu değil) Camiimizi çok kısa süre bitirdiniz ve en kısa sürede de ibadete açacaksınız. Geçmiş dönemki CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Cami yeri konusunda evet oyu kullandıkları için. Şunu çok samimiyetle söylüyorum. Şehrin siluetini değiştirmekle kalmadınız ayrı bir renk kattınız.

Ancak O görkemli ve muhteşem Camiinin hemen duvarına bitişik Tırları tartan kantar var. Ro-Ro Gemilerine giden ve gelen Tır’ları tartan o kantar Caminin inanılmaz görüntüsünü bozuyor. O kantar başka bir ALAN’a kaydırılmalı. Sayın Cumhurbaşkanı açılışa geldiğinde bence bu durumu görmemeli.

Sayın Bakanım sizden şimdilik büyük sorun olan bu konuların çözümünü bekliyoruz.

Birde Sayın Bakanım; Şu bizim doktorlar sokağı ile Nizam caddesi, AKM yokuşunda neredeyse altı aydan fazladır buradaki belediye iş verdiği yandan çarlı müteahhitle birlikte bir şeyler yapıyorlar. Ama yapılan bir şey yok ortada. Oraya da bir el atsanız.

Bizleri belediye hizmetleriyle taşındırdığınız için size çok teşekkür ediyoruz. Ancak şu yukarıda saydığım eksiklikleri de giderirseniz bir dahaki döneme seçim kaygınız olmayacaktır. Merak etmeyin.