2019 seçimleri gerçekleşti, halk sandıklara milli iradesini yansıttı.
Zonguldak sonuçları, Türkiye genelindeki sonuçlara ters köşe yaptı.
Zonguldak’ta AK parti kazandı, yurt genelinde büyük şehirleri kaybetti.
Zonguldak’ta CHP kaybetti, yurt genelinde büyük şehirleri kazandı.
Zonguldak’ta MHP kazanamadı, yurt genelinde bazı illeri kazandı.
AK parti başarılı mı?
Büyük şehir belediyelerini alamayan bir parti seçimi kaybetmiştir. Ancak, 17 yıllık geçmişi ile metal yorulması gerçekleşen, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal krize rağmen bir çok yerde birinci parti çıkabilmişse, kaybetmiş denilmesi zordur.
CHP başarılı mı?
Büyük şehir belediyelerini kazanan bir parti seçimin de kazananıdır. Ancak CHP’nin başarısının, parti yönetiminden kaynaklandığını söylemek yanlış olur. Başarının sebebi hükümetin kötü siyaset ve ekonomik politikasından kaynaklanan tepki ve yeni bir tarz yaratan İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun getirdiği rüzgarındandır.
MHP başarılı mı?
MHP, yurt genelindeki stabil halini korumuş gibi görünse de, tabanını kaybetmiştir.
Zonguldak’ta kim kazandı, kim kaybetti?
Zonguldak’taki bütün adayları seçim sürecinde gösterdikleri centilmen ve seviyeli çalışmaları seçmenden takdir aldı.
AK parti adayı Selim Alan merkez belediyesini kazandı. Halka sunduğu projeleri hayata geçirmesi için önünde hiçbir engel kalmadı. Kendisi ve temsil ettiği partisini zor bir süreç bekliyor. Eğer geçmişte yaşanan örnekler gibi süreci yanlış kullanırsa görüp göreceği sadece bu kadarla sınırlı kalır.
CHP adayı Şenol Şanal seçimi kaybetti…
Topun rakip kaleye sürülmesinde takım oyunu, takım ruhu ve paslaşma yapılmadan gol atılmayacağı tecrübeyle bilinir. Defansın çıkardığı topu geriden süren Muharrem Akdemir’in taca atması, hücum şansını karşı tarafa geçirdi. Top Şenol Şanal’a gelseydi gol olabilirdi. Ancak karşılaşma bitmiş değil, Şenol Şanal müsabakaya devam etmeli.
MHP adayı Hamdi Ayan seçimi kaybetti…
Hamdi Ayan seçimi kaybetmedi, MHP seçimi kaybetti…
Ayan Zonguldak halkının kalbini fethetti. Seçim sürecini en iyi kullanan, halkla en iyi sıcak temas kuran adaylardan biriydi. Projeleri, özverisi, heyecanı ve çalışması beğenildi, kazanabilseydi başarılı olabilirdi. Ancak siyasi gerçekleri göremedi. Kendisine kişisel duyulan güvenin ve desteğin partisi için aynı olmadığı gerçeğini okuyamadı. Önümüzdeki süreci daha objektif görebilirse ileride başarı sağlayacaktır.
AA (Anadolu Ajans) ve ELMAS TV…
AA geçmiş yıllarda yapılan seçimlerdeki güvensizliğini son seçim sonuçları ile tescilledi. Devletin ve halkın kanalı Anadolu Ajans, seçimlerin sonuçlarını kamuoyuna sunmada yaptığı çarpıtıcı ve beceriksiz yayın ile seçimin en kötü kaybedeni oldu. Bütün bu aksiliklere hiçbir açıklama getirmeyen kurum halkın iradesinin kamuoyuna yansıtılmasında sınıfta kaldı.
Zonguldak yerel kanalı Elmas TV ve program yöneticisi Atilla Öksüz seçim sonuçlarını bilgilendirmede, seçim bölgelerinden yaptığı canlı bağlantılar, röportajlar ve telefon bağlantıları ile an ve an son dakika haberleriyle başarılı bir televizyonculuk gösterdi.