Bunlar söylentimidir nedir bilemiyorum.

Hünkarımız; Selim’in önemli projeler yaptığı söyleniyor.

Birincisi; 12 Katlı İş Merkezi. Tepeleri tıraşlanacakmış. Çirkinlik abidesi. Bence yıkılmalı. Orası yeşil alan olmalı.

İkincisi; Valilik binasının yıkılması. Çok doğru bir kara. Denize doğru kaymada var. Valilik binasının TTK Genel Müdürlüğü binasına taşınması. TTK Genel Müdürlüğü binasının da şuan Sabacı ailesine ait BEDAŞ binasına taşınması. Bu yanlış bir düşünce. TTK Genel Müdürlüğü binası ikiye bölünerek hem Valilik hem de TTK Genel Müdürlüğü olarak faaliyet göstere bilir. TED Kolejine kiralık verilen –hala satılmadıysa- TTK geri alabilir.

Üçüncüsü; İtfaiye Müdürlüğünün TTK’ya ait Kargo alanına taşınması. Olabilirde. Ancak; Limanda büyük çirkinlik göstergesi olan özel demir çelik firmalarına ait depolar –Bize kömür tozu yutturan- yıkılmalı. Ruhsatlı olduğunu da pek sanmıyorum. Lauvar alanı projesinin de önünü tıkıyorlar.

Dördüncüsü; Mevcut belediye binasının yıkılması. O da çok doğru kara. Yıkılmalı ve orası da yeşil alan olmalı. Sahilde olduğu gibi sürekli proje değiştirme yetkiniz var. Sosyete pazarının olduğu alanda Köprü altı esnafı için yer yapıyorsunuz ya. Hem alış-veriş merkezi hem de Yeni belediye hizmet binası orada olsun. Orada sıkıntılı durumlar var onu da bilesin. Eski cezaevi. Rum mezarlığı v.s. Gömü bulma şansıda var bu arada.

Beşincisi; Amelebirliği’nin Doktorlar sokağındaki atıl kalan arsası. Burayı Amelebirliği’nden alıp, otopark yapacakmışsın.Bu yanlış. O güzergah bu kadar araç yoğunluğunu kaldırmaz. Bırak Amelebirliği ne yaparsa yapsın.

Altıncısı; Eski Belediye Binasının yıkımı. Yani şu anki BKM’nin olduğu yer. Burası yapılan projelendirme yarışmasını Halkevi binası projesiyle birlikte Mimar 'Abidin Zeki Selah' kazandı. 1936 yılında bina inşaatı sona erdi ve Belediye ilk kendi binasında hizmet vermeye başladı. Burasının koruma altına alınması, alındı v.s her şey bir yana. Tescilli olması olmaması fark etmez. Bu bina asla yıkılmamalı.

Haşmetlim; Burada şöyle bir şey yap bence. Başkanlığı buraya taşı. Başkanlık birimleriyle birlikte. Binanın koridorları hariç içinde düzenleme yap. İster kendine dinlenme odası, yatak odası yap, tuvaletini yap. Ne istiyorsan yap. Meclis toplantı salonu yap. Belediye Sinemasını çok amaçlı kullan. Binanın etrafında ek yapılan yerleri yık. Binanın arka ve yan kısmındaki mezbeleliğe son ver. Hatta kendine arkadan çıkış yap. Kapı ister taktır, ister taktırma. Oda senin bileceğin iş. Ama o binaya dokunma bence.

Haşmetlim, Büyük İnsan, Hünkarımız, Yüce İnsan; Bizimde sizden acizane isteklerimiz olabilir mi? Yüksek riyaset makamınızdan izninizle taleplerimi söylüyorum.

Birincisi; Kız Meslek Lisesini yıkmayın. Hale hazırda kullanılmayan şehir stadyumu var. Siz hazır kazma eşeleme işleriyle boğuşuyorsunuz. Stadyumu tamamen yıkın. Altına çok amaçlı otopark yapın. Açık tribünü öne çekin. Kilimli- Hastane yolunu dört şeride çıkarın. Kale arkası tribününün arkasında geniş arazi var o alanı değerlendirin. Orada büyük alan olduğu için Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasını yıkın. Onları da kale arkasındaki arazide yapılacak yeni binaya taşıyın. Böylece diğer kale arkasındaki tribünle kapasitede kayıp olmaz. Bu otopark hem hastane, hem maç günleri otopark sorununu çözer.

İkincisi; Stadyum inişindeki TTK Lojmanlarının bir kısmı, Orduevi, Gazeteciler Cemiyeti, Eski Çarşı Karakolu ve Şehir Kulübü eski binasını yıkın. Ve yol genişlemesi yapın. Askeriyenin Liman arkasındaki atıl arazisine de Orduevi yapılmasına izin verin. Yanına bir yere de liman manzaralı Gazeteciler Cemiyeti binası yapın. Liman arkası giriş, liman arkasındaki kayalıklar ve Sahil Güvenliğin olduğu güzergahta düzenleme ve ışıklandırma yapın. Birde Sahil Güvenliği, Erdemir’in yaptırdığı ucube rıhtıma taşıyın. Onlara da orada bir kulübe yapın.  

Üçüncüsü; Filyos-Muslu-Çatalağzı-Kilimli, İnağzı, Kapuz, Yayla, Rüzgarlımeşe ve Yeni Mahalle dolmuş duraklarını eski çarşı karakolunun olduğu yerde yeraltına inerek dolmuşları depolayın ve üzerine birer araçlık iniş-biniş yeri yapın. Diğer mahallelere yakın noktalara dolmuş duraklarını taşıyın. Site, Gümüşhane, 102 ve Lavuar alanı projesine ekleyin. Yer altında depolayın onlara da –Kozlu Belediyesi, Kozlu dolmuşları da- iniş-biniş terminalleri yapın. Tüm taksi duraklarını lavuar alanı projesine dahil edin yer altında depolayın. Her durakta üç taksi olsun. Zil sistemiyle durak boş kalmayacak şekilde uygulama geliştirin. Böylece kent trafiğindeki önemli yükü çözersiniz.

Dördüncüsü; Malumun, Zonguldak Merdiven şehridir. Yıllar içerisinde hırslı-hırsız müteahhitlerimiz sayesinde merdivenler yok edildi. Yasal mevzuatı bilmem ama bence merdivenlerle ilgili tespitleri yaparak geçmişe dönük kimi dava edebiliyorsanız edin. Haşmetlim; Sen Yayla Mahallesinde büyüdün. Çarşıya ara merdivenlerden kaç dakikada iniyordun. O merdivenlerin çoğu çalındı. En fazla çalınan yer Bahçelievler mahallemiz. Bahçelievler ilkokulu –yıkıldı- orada terminale inmek 5 dakikadan fazla zaman almazdı. Diğer yererlerden de olsun olsun 7-8 dakika idi.

Müteahhitler; Bina yapacaklar ya. Yanlara arkaya fore kazıklar falan derken merdivenlerin arazisine geçip gidiyorlar. Sonra yanda bir inşat oluyor. Bu defa ortada çirkin bir duvar her şeyi kesiyor. Bunları yıktırın. Merdiven tespiti ve ölçülerini yaptırın. Kimse en azından bundan sonra merdivenleri çalmasın. Ha senden önce yapıldı ama Bahçelievler’de en büyük konut projesini yapan marketçi – FÖTOCU- 7.5 metrelik merdiveni hiç etti. Gerçi senin ağabeyin, Şenol’un babası beton döşediği için olay örtbas edildi.  Yana minnacık bir merdiven yeri bırakmışlar, Sanırım siz boyamışsınız inanın çok komik duruyor.

Hünkarım; Bu Bahçelievler sandığa gitseydi –Kaldı ki; Siz Ali’den 2 bin az oy aldınız- seçimi kazanamazdınız? Bence bu bölgeye yatırımı artırın. Buda dost tavsiyesi Hünkarım, Yüce insan, Büyük Varlığımız. Sevgiyle kal.