2018 model, yerli malı, 1400 cc motor hacmi olan, benzin ile çalışan, 2023 yılına kadar garantisi bulunan otomobilin zorunlu trafik sigortası ve kaskosu için çeşitli şirketlerden fiyat teklifleri aldım.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmak için ödemem gereken,

En düşük fiyat: 447 TL

En yüksek fiyat: 752 TL

Kasko yaptırmak için ödemem gereken,

En düşük fiyat: 1320-1438 TL

En yüksek fiyat: 1912 TL

Sigortacılık uzmanı değilim. Bu konulardaki yasal mevzuatı da bilmiyorum. Ancak bu kadar anormal fiyat farklarının olmasını kabul edemiyorum. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Facia...

Kripto (sanal, dijital, bit) emtia adı verilen kimi hayali "ürünlerde" haftalık düşüşler yüzde 99'lara kadar varıyor. İnsanlar alenen soyuluyor. 8 Nisan itibariyle 4905 farklı kripto ürün internet üzerinden 24 saat boyunca alınıp satılıyor.

Ortada bir mal yok. Şirket merkezi yok. Vergi kaydı yok. Sermaye yok. Açık kaynak kodlu yazılımlarla üretildiği söylenen şifre blokları satışa sunuluyor. Bu emtiaların yüzde 90'dan fazlası Çin ve ABD'nin elinde...

Ekonomiden, sermayeden, emekten, bilançodan, üretimden, pazarlamadan, cirodan, katma değerden habersiz geniş yığınlar kısa sürede köşeyi dönme hayaliyle kripto emtia borsalarına(?) para yatırıyor.

Bir kısım "medya" araçları kripto piyasasının sadece karlı / olumlu / artan tarafını yansıtıyor. Lakin, bu piyasada 1 günde, 1 haftada, 1 ayda parasını tamamen yitiren nice insanlar var.

Devlet aygıtının bu sömürü çarkını denetime/kayıda sokması şarttır. Halkın birikimleri sinsice yurtdışındaki güçler tarafından vakumlanmaktadır.

Gidişat hiç iyi değildir. Saadet zincirine benzeyen işler dönmektedir.

Dijital elektronik ve bilgisayarla ilgili temel kitapları yazdım. Birkaç bilgisayar dilini de kendime yetecek kadar bilirim. '10101010' ya da 'A1E4FC2BB1188...' şeklindeki kodların ne anlama geldiğini de bilirim.

Süslü laflarla sıradan insanlar soyuluyor. Dünyada büyük bir araklama sistemi kurulmuştur. 5 bine yakın kripto emtia ile amatör halk kitleleri aldatılmaktadır.

Sizlere, 8 Nisan 2021 günü aldığım bir fiyat listesini iletiyorum. Tablonun son sütununa dikkatle bakınız.