Sizlere her konudan söz edeceğimizi söylemiştik ancak sporun bir uzmanlık alanı olduğunu bildiğimizden ilgi alanımızın dışında düşünmüştük. Ancak hiç planlamamışken Sermet Aksu’nun cazip önerisini dikkate almak zorunda hissettim kendimi.

      Doğruyu söylemek gerekirse futbolla kısa bir süre amatör olarak yapmanın dışında aktif bir futbol geçmişim olmadı. Futbolun teknik boyutu ile ilgili filozofluk yapacak da değilim. Alçak gönüllülüğe de gerek yok, İyi bir futbol izleyicisi sayılırım. Hele konu Kömürspor olunca işler değişir akan sular durur.

      1945 yılında Kömürspor adıyla kurulduğunu hatırla masamda,  1966 yılında Zonguldakspor adıyla 2. Lig'e,1973-1974 sezonunda ise Trabzonspor'la beraber 1. Lig'e çıktığını bilirim. Gençliğe adım attığımız o yıllarda 14 yıl boyunca yer aldığı 1. Lig'de 1979-1980 sezonunda en başarılı performansı sergileyerek 3. Olduğunu gururla hatırlarım.

        Ancak futbolseverlerin de bildiği gibi ne yazık ki daha sonraki yıllarda   güçten düşmeye başlayan Zonguldakspor; 1987-1989 arası inişe geçti ve iki yıl içinde 1. Lig'den 3. Lig'e düştü. Bu da yetmezmiş gibi 2007-2008 sezonunda 3. Lig 4. Grup'ta verdiği amatör kümeye düşmeme mücadelesini malî sıkıntılar yüzünden kaybetti ve Zonguldak 1. Amatör Küme'ye düştü.

        30 yıl önce o zamanki adıyla kelimenin tam anlamıyla Türkiye 1. Ligi'ni sallayan, zamanın İstanbul büyüklerine hem ekonomik güç hem de futbol kalitesi olarak kök söktüren Zonguldakspor,Türkiye'deki amatör futbolun 2. seviyesi olan il bazında mücadeleye yani Zonguldak 1. Amatör Küme'ye (6. seviyeye) indi.

     Bütün bu kötü gidişe dur diyen efsane takım 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta sezonu şampiyon olarak bitirdi ve  terfi maçında Zara Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 3. Lig'e yükseldi.

    Ve şimdi başarılı bir başkan ve yönetim kadrosu ile son derece tecrübeli bir teknik hoca yönetiminde eski günlerine dönmeye çalışıyor. Bunun kolay olmadığını ancak hayal olmadığını da biliyoruz. Şehirler futbol takımları ile marka değeri yaratırlar. Hele ki tarihi önemli başarılarla dolu işçi milli takımı unvanını almış bu takıma şu anda bulunduğu konum hiç yakışmıyor. Bu durumu asla kabullenmemiz mümkün değil.

    Seyirci ortalamasını Türkiye ortalamasının üzerine çıkaran fedakâr taraftar da en kısa sürede takımını süper ligde görmek istiyor.

     Sonuç olarak;

     Zonguldak şehri bir an evvel harekete geçip tek ses tek yürek olması gerekiyor. Bu kentin sakinleri olarak bizler başta Vali Ali Kaban ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in bir an evvel taşın altına ellerini koyup lokomotif güç olarak kentin diğer dinamiklerini sürüklemesini bekliyoruz.

     Bu başarının dolayısı ile yükselmenin olmazsa olmazıdır. Başka olabilecek bütün alternatiflerin de(  Sanayici yoksulu bu kentin parmakla sayılabilecek kadar az olan İş adamlarını da bu takıma sahip çıkmalarının) alt yapısını hazırlayacak, onları teşvik edecek, cesaretlendirecek ve heveslendirecek olanlar da Vali ve Belediye Başkanıdır.

      Bu ikilinin her zaman liderlik yapması daha doğrusu maddi olmasa da manevi olarak sahiplenmesi gerekir. 

       Siyasetçileri görmezlikten geldiğimi zannetmeyin. Onların dertlerinin Zonguldakspor olmadığını

 artık herkes biliyor.

      Ey bu kentin bütün dinamikleri bu kenti terk etmediğiniz sürece kaçacak yeriniz yok!  Takımın asıl ana unsuru vefakâr ve cefakâr taraftarlar ile halkımız sizlerden bunu başarmanızı ve Kömürsporu hak ettiği yerlere gelmesinde pay sahibi olmanızı istiyor. 

       Çekiç tokmak, haydi Zonguldak.