7 Haziran genel seçimleri öncesinde en fazla merak edilen husus MHP yüzde kaç alır, HDP barajı geçer mi, sorusudur.

Benim çok sevdiğim, Zonguldak’tan 8 yıl önce ayrılan ağabeyim, iş adamı, Siyaset Profesörü olarak gördüğüm, hiçbir seçimde yanılmayan, sonuçları önceden bilen bir Profesör, dört siyasi partiyi bizzat bana tahlil etti. Zonguldak özeline de girdi. Aktarıyorum:

AK Parti siz orada belki görmüyorsunuz biz Ankara’da çok yakından görüyoruz. Köksal Toptan marka bir isim. Bu sebeple lokomotif bir isimdir. Şu an listede ilk üç isim arasında bulunan Özcan Ulupınar lokomotif olamaz. İlk sıraya öyle bir isim koyacaklar ki herkes apışıp kalacak. Bir örnek verdi; Necati Çelik. Ne Bursalı ne de Şanlıurfalı ilk olarak Bursa ikinci olarak Şanlıurfa illeriyle ne ilgisi vardı? Böyle güçlü bir isim liste başı olur. Bu arada Hamdi Uçar ile Salih Demir listenin mutlaka içinde olurlar. Bayan olarak ise Emine Çift listede olacak.

MHP’de ise Zeki Çakan güvenilmez bir isimdir. Birinci sıra adayı yapılırsa MHP iki milletvekili çıkaracaksa bire düşer. Zeki Çakan Ankara’dan adım adım takip ediliyor. İl başkanı ile villasında yaptığı görüşmeyi MHP Genel Merkezi biliyor.

Ülkücü Hareket başka bir isim bulamamış da Zeki Çakan gibi bir ismi mi aday gösterecek? Şehitler, Ülkücülere hakkını helal etmez.

CHP ÇOK ŞANSLI çünkü birinci sıra adayı Şerafettin Turpcu büyük para harcayacak –kasası da Yusuf Günay olacaktır. Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın şeklinde liste tamamlanacak. CHP üç çıkarabilir. CHP büyük bir şans yakaladı.

SANDIK BAŞLARI ÖNEMLİ!

AK Parti şimdiden sandık başlarını eğitiyor sertifika veriyor. CHP-MHP-HDP çok dikkatli hareket etmeli ki AK Parti iktidardan gitsin. Bu arada diğer üç partinin sandık başları eğitilmelidir. AK Parti şimdiden işi sıkı tutuyor. Özellikle Güneydoğu’da sandık başlarında bulunanlar AKP’ye karşı önlem almalı ki AKP görevlileri Ali Cengiz oyunu yapamasın. HDP barajı geçsin, tüm milletvekilleri AKP ‘ye gitmesin.

CHP yüzde 26-28 arasında bir oy yüzdesi alırsa MHP Yüzde 22- 25 alırsa Büyük Koalisyon kurulur.

 GENEL MADEN İŞ DEĞİŞMELİ!

Genel maden iş genel başkanı Eyüp Alabaş ancak ve ancak dört kişi bulup açıklama yapabildi. Beşinci ismi bulamadı. Karşısında Ahmet Demirci çok ciddi bir ekip kurdu.

Eyüp Alabaş ekibi neden başarısızdır?

1-       TTK’ya işçi alımı konusunda siyaseti devreye sokamadı.  3.500 kişi işçi açığını TTK genel müdürü dahi kabul etmişti. Bakanlık TTK’ya işçi aldırmak istese de sendika baskı yapmayınca işçi alınamadı.

2-       Genel Maden İş Zonguldak’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak Zonguldak’ta kamuoyu oluşturamadı. Hiçbir konu da önder olamadı.

Ahmet Demirci ve ekibi beş kişiyi oluşturdu ancak Adnan Tıska dim dik durursa seçim kazanılır.