BİLDİK-TANIDIK ADAYLAR

Ziyaretinde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gürkan Gülay şu anda CHP ve AKP’nin bilinen isimler ile seçime gireceğini tahmin ettiğini söyledi ve “Ankaralarda İstanbullarda oturup da seçimden seçime Zonguldak’ta boy gösteren isimlerle karşımıza çıkarlarsa hiç şansları yok. Sadece ve sadece şimdiye kadar hiç bilinmedik çok sürpriz bir isim ile gelirlerse bizi zorlarlar, bu arada CHP ve AKP adayları konusunda kendi partililerinin bile oy vermeyeceği is imleri hepimiz çok iyi biliyoruz, böyle birisini aday gösterirlerse açık açık söylüyorum seçimi partimiz alır.” dedi. “Ben Zonguldak’ta doğdum, büyüdüm, burada yaşıyorum ve buraya hizmet etmek istiyorum, öyle her seçim döneminde boy gösteren insanlardan değilim, mahalleleri geziyorum ve halkın da bir değişiklik istediğinin farkındayım. Yarışa diğer iki partiden önce girdim ve avantajlıyım, dinamik bir çalışma gücüne sahibim. Meclis üyeliğine talip arkadaşlarımız arasında diğer partilerde bir zamanlar çalışmış olanlar da var.  MHP ile çalışmak istediklerini söylediler ve kabul ettik, onlara güveniyoruz. Her gün bir mahallede toplantı yapıyorum, gerçekleri görüyorum, özellikle hanım seçmenlerin partimize ilgisi büyük, Bartın ve Karabük gibi bir sürprize Zonguldak hazır olsun.” şeklinde konuşan Gülay seçildiğinde Zonguldak’ın tarihinde görülmemiş bir şekilde hizmet alacağına herkesin inanmasını istedi.

 

GENÇLERE UCUZ DÜĞÜN

Zonguldak’ta işsizlikten kaynaklanan bazı huzursuzlukların olduğunu, gençlerin bile işsizlik ve parasızlık yüzünden masraflarına katlanamadıkları için evlenmekte zorlandıklarını gördüğünü söyleyen MHP adayı Gürkan Gülay kendisinin belediye başkanı olarak seçildiği takdirde belediyeye yeni sosyal tesisler kazandıracaklarını, bu tesislerde sadece işletme gideri kadar bir masraf ödenerek her türlü düğün yapılabileceğini de sözlerine ekledi. Gençlere iş bulmak konusunda da belediyenin yeni bir uygulamaya geçeceğini belirten Gülay, “Yüzün üstündeki temizlik görevlisinden sokaklarda en çok kaç tanesini bir arada görebiliyorsunuz, hiç dört tanesini bir adada gören var mı, ben göreve geldiğimde meclis üyelerinin eşine çocuğuna, yeğenine iş verme politikasını bitireceğim.” dedi. Gençlerin maddi durumlarına bakılarak ve bazı öncelikler tanınarak belli bir puantaj hesabına göre iş sahibi yapılacaklarını kaydeden Gülay Roman vatandaşlar için de bazı projelerinin olduğunu, zaten kendilerinin sadece dere temizleme işinde çalıştırılmalarının akılcı bir çözüm olmadığını sözlerine ekledi.

 

ZONGULDAK HEP KÖTÜ YÖNLERİYLE BASINDA

Zonguldak’ın ulusal basında hep kötü yönleriyle yer aldığını, bunun herkesi olduğu kadar kendisini de rahatsız ettiğini söyleyen MHP adayı Gürkan Gülay, “Bir Karabük Belediyesi ABD basınında yarattığı harikalarla yer alırken, bir Bartın Belediyesi’ne ulusal basında övgüler yağdırılırken, neden Zonguldak Belediyesi hiçbir hizmetiyle bu tür konularla basında yer almıyor? Bir semtte, bir sokakta patlamış bir lağım hiç altı ay geçmesine rağmen yapılmadan durur mu? Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır? Ben olsam utanırım. Adamlar yatıyorlar, seçime beş kala mahalleleri gezip üç metrelik duvar yapmışlar bununla öğünüyorlar. Vatandaş bunu yemiyor artık, her gezdiğim mahallede yüzlerce aksaklıkla karşılaşıyorum, belediye adına utanıyorum, biz seçilirsek söz veriyorum böyle şeyler olmayacak.” dedi.  (Mete Arif Tokmak)