Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dün sabah Kapuz Plajı Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirerek plajda belediye meclis üyelerine, daire müdürlerine ve basın mensuplarına kahvaltı verdi. Kahvaltıda plajda yapılan yeniliklerden, belediye başkanlık adaylığına kadar açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanlığı konusunda kendisine teklif gelirse kabul edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Akdemir “Partimizin genel merkezi, ili, ilçesi var. Seçimler bitmez. Teklif gelmeyecek, teklif gelmez öyle, benim çalışmalarım var, çalışmalarımı özenle yapıyorum” şeklinde konuştu.

DSİ’nin Çaydamar ve Asma derelerinde yaptığı çalışmaları yarım bıraktığını ileri süren Akdemir, yetkililer hakkında gerekeni yapacaklarını belirterek “DSİ işini yapmıyor, dereyi temizletmek için ben ilaç parası harcıyorum, yazık değil mi?”şeklinde tepki gösterdi.

“KAPUZ PLAJI İÇİN MAVİ BAYRAK BAŞVURUSU YAPACAĞIZ”

“Plajda görev yapan arkadaşlarımızı kutluyorum. Plajı temiz, bakımlı bir hale getirmişler. Kapuz Plajı, halkımızın çok ilgi gösterdiği plaj, biz de halkımızın rahat dinlenebilmeleri için dikkat ediyoruz. Artı arıtma tesisimizin hayata geçirilmesiyle birlikte Zonguldak’ımızda denize girilmesi daha rahat olacaktır. Mavi bayrak başvurusu yapacağız. Halkımız temizlik konusunda bilinçli, çevre temizliğine de dikkat edersek daha da güzel olacak. Ramazan ayında etkinlik yapma planlarımız var. Vatandaş iftarını plajda açabilecek, iftardan sonra da denize girebilecek.”

“GAZİPAŞA’DA Kİ ÇALIŞMALARIMIZ 27 HAZİRAN’DA BİTECEK”

“Doğalgaz çalışmalarımız merkezde devam ediyor. Çok kısa zamanda Gazipaşa’dan çıkıp 467 evler ve Bahçelievler tarafına girip bu sene çevre bilincine dayalı olarak doğalgazı kullanmak istiyoruz. Zonguldak’ı çok güzel günler bekliyor. Çalışmaları maalesef 24 saate yayamıyoruz. Şehir merkezinde olduğumuz için şikayet çok gürültü oluyor. Şehir içerisinde otellerimiz var. Gazipaşa’da ki çalışmalarımız 27 Haziran’da bitecek.”

“ÖZCAN BEY KENDİ DE FARKINA VARMADAN BİR OYUN İÇİNDE”

AKP Milletvekili Özcan Ulupınar’ın ‘Belediye Başkanı’yla anlaşamıyoruz’ şeklindeki açıklamalarına istinaden “Özcan beyi ben çok severim. Herhalde kendi de farkına varmadan bir oyun içinde, yoksa şimdiye kadar hiçbir sorunumuz olmadı. Ben onlara isteklerimi ilettim, sağ olsun yardımcı oldular, birkaç yere beraber gittik. Hiç beni kırmadı. O sözleri siyaseten söylemiştir” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylık konusunda net cevap vermeyen Akdemir, şöyle konuştu;

“ALLAH ŞÜKÜR KOLTUĞA YAPIŞTIK, KOLTUĞU BIRAKMAK YOK”

“Aranızdayım, görevimin başındayım. Adaylık konusunda sırası gelince konuşacağımız. Partimizin genel merkezi, ili, ilçesi var. Seçimler bitmez. Teklif gelmeyecek, teklif gelmez öyle, benim çalışmalarım var, çalışmalarımı özenle yapıyorum. Başkanlığı bir dönem değil, iki dönem, üç dönem daha yapmak istiyorum. Allah şükür koltuğa yapıştık, koltuğu bırakmak yok. Espri yapıyorum. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalar; doğalgaz çalışmasını en iyi şekilde bitirmek. Lavuar Alanı’nı bitirmek, dere ıslahını kesin yapabilmek, bununla ilgili elimde bir proje var. Bunu hayata geçirebilirsem çok mutlu olacağım. Zonguldak’ın olmazsa olmazlarından kentsel dönüşüm hayata geçecek. Kentsel dönüşüm 69 Ambarları’ndan başlayacak.”

“DSİ İŞİNİ YAPMIYOR BEN PARA HARCIYORUM, YAZIK DEĞİL Mİ?”

DSİ’nin Çaydamar ve Asma derelerinde yaptığı çalışmaları yarım bıraktığını ileri süren Akdemir “DSİ Müdürü makineleri çekti. 4 gündür çalışan makineler neden çekildi onu anlamadık. İlgili kurumlara bu konuyu ileteceğiz. Bu Zonguldak’ın şehir içi, DSİ’nin yapacağı işi bir başkası yapmamalıdır. Bir kurum üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Halk sağlığı diyoruz, sağlığı bozan bir dere sorunu var. Buna kim sahip çıkacak. İnanın dere parası sadece 50-60 bin TL harcıyorum. DSİ yapacağı işi yapmıyor. Ben DSİ’nin adına oraya para harcıyorum, yazık değil mi? Dere temizlense o masrafı yapmayacağım. Başka yere aktaracağım” şeklinde konuştu.

(Öznur GÜNEŞ)