Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Halil Furat’ın partisindeki istifaların AKP’yi sorumlu tutması yönündeki açılamalara ‘Alçakça bir açıklama’ şeklinde yanıt verdi.

 

Furat’ın talihsiz bir açıklama yaptığını ileri süren Uçar “Biz hiçbir bürokrata, hiçbir belediye başkanına, belediye meclis üyesine siz bu partiden istifa edin, bizim partimize geçin gibi bir vaatte bulunmuş değiliz. Parti tüzüğümüzün içerisinde herhangi bir yolsuzluğa, usulsüzlüğe bulaşmamışsa partimize alıyoruz. Ancak bizim kimseye verilmiş bir sözümüz yok. Bu insanlar CHP’den neden kaçıyorlar ona baksınlar” şeklinde konuştu.

 

“SEÇİMLERE KISA BİR ZAMAN KALA BELEDİYE BAŞKANI YA DA MECLİS ÜYESİ OLMAK İÇİN İSTİFA EDENLERİ ASLA ADAY YAPMAYACAĞIZ!”

 

“Bir il başkanı tarafından böyle bir açıklamanın yapılması çok büyük bir talihsizliktir. Bu açıklamaların içinde kendi belediyelerinin bir takım yolsuzluk ve usulsüzlük yaptıklarını teyit ediyor. Bizim kendi belediye başkanlarımıza böyle bir kıyak yaptığımızı, sahiplendiğimizi, kendi belediye başkanlarına da aynı şekilde kıyak geçilmesini beklediklerini açıklıyor. Son derece yakışıksız ve şık olmayan bir açıklamadır. Biz hiçbir bürokrata, hiçbir belediye başkanına, belediye meclis üyesine siz bu partiden istifa edin, bizim partimize geçin gibi bir vaatte bulunmuş değiliz. Hele ki seçimlere 8-10 aylık bir süre içerisindeyken herhangi birisine partimize davet edip güç kazanalım gibi bir duyguya ihtiyacımız yok. Böyle bir talebimizde yok. Olmamıştır da. İstifa eden bütün belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri kendi hür iradesiyle istifa etmiştir. Ben istifa eden arkadaşlarımıza da; “Seçimlere kısa bir zaman kala önümüzdeki süreçte Ak Partiden Belediye Başkan Adayı ya da meclis üyesi adayı olmak için istifa etmiş olanları asla ve asla yapmayacağız” dedim. Hem istifa edenler için hem de aday olmak isteyenleri halkımıza soracağız. Halkın teveccühü neyse onu aday göstereceğimizi ifade ettik. Ama kendilerinde bu zafiyeti, kaçışı Ak Parti’nin planlarıymış gibi bir açıklama yapmak kadar bir talihsizlik olamaz.”

 

“BU İNSANLAR CHP’DEN NEDEN KAÇIYORLAR ONA BAKSINLAR!”

 

“Son derece ayıptır. Onlar neden bizden istifa edenler oluyor’ diye gidip onlara bir sorsunlar ve ondan sonra böyle bir açıklama yapsınlar. Bunun arkasına sığınarak kendilerini kurtaramazlar. Demek ki bu insanlar orada huzursuz ve mutsuzlar. Orada kimseye bir şey veremediklerini ve veremeyeceklerini anladılar. Belki bunların arkasında başka belediye başkanı arkadaşlarımızda vardır. O belediye Başkanlarımıza atfen yapılan bu açıklama onlara hakarettir. Bizim kimsenin istifa edin bize gelin deme gibi bir şeye ihtiyacımız yok. Ormanlı Belediye Başkanı arkadaşımız zaten daha önce Ak Partiliydi. Kendisini aday göstermeyince CHP’den aday oldu. Şimdi geldiğimiz noktada Ak Parti’ye katılmak istediğini söyledi. Biz kendi parti tüzüğümüzün içerisinde herhangi bir yolsuzluğa, usulsüzlüğe bulaşmamışsa partimize alıyoruz. Ancak bizim kimseye verilmiş bir sözümüz yoktur. CHP İl Başkanı arkadaşımız Ak Parti’ye böyle bir atıfta bulunacağına kendine bir baksın.  Bu insanlar CHP’den neden kaçıyorlar ona baksınlar. Daha önce Bakacakkadı Belediye Başkanının böyle bir çalışması oldu. Onlarda MHP tercihinde bulundular.”

 

“VATANDAŞA BİLE BÖYLE SİYASİ BİR RÜŞVET VERMEDİK”

“Recep Demirtaş dahil hiçbir bürokrata ‘biz sizi şu makama getiririz ama sizde bize şunu yapın” demedik. Bizim bir göreve gelen her bürokrattan istediğimiz sadece iyi hizmet etmeleridir. Yoksa bize belediye başkanı getirin ya da meclis üyesi getirin değildir. Bu açıkçası çok alçakça bir açıklamadır. Böyle bir ithamda bulunmak biz siyasilere hiç yakışmayacak bir harekettir. Böyle bir rüşvet yoktur. 10 yıldır siyaset yapıyoruz ama hiç kimseye vatandaşa bile böyle siyasi bir rüşvet vermedik. 21 tane belediyemizin olduğu bir şehirde buna ihtiyacımız yok. Herkes kendi görevini yapacak. Böyle bir açıklama yaptığı için kendilerini kınıyorum.”

 

(Öznur GÜNEŞ)