AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinin Bolu ili ile birlikte Düzce’ye bağlanıp büyükşehir yapılacağı yönünde demeçlerine yönelik CHP İl Başkanı Halil Furat ile MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’dan olumsuz yanıtlar geldi.

AYAN; “KARŞILARINDA MHP’Yİ BULURLAR!”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, projeyle ilgili “Bu zamana kadar siyasilerin yaptığı yanlışlıklar yüzünden Zonguldak kuş kadar kaldı. Artık Zonguldak’tan bir ilçe değil, bir karış bile yer vermeyiz, kaptırmayız. Ereğli ve Alaplı bir bütündür. Bu konuda direten karşısında MHP’yi bulur” şeklinde konuştu.

FURAT; “ ZONGULDAK’IN SUYU MU ÇIKTI?”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat ise Zonguldak’ı hep küçültmenin peşinde olduklarını ileri sürerek “Bu deli saçması bir düşünce, Zonguldak’tan Bartın ve Karabük’ü ayırdılar. Bu konuyla ilgili Posbıyık’ın görüşlerine katılıyorum. Zonguldak’ı küçülttüler. Dedikleri konunun olabilirliliği sıfır, niçin böyle bir şey yapmak istediler? Resmen Zonguldaklıyla dalga geçiyorlar. Kesinlikle AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır, bu tür spekülasyonlarla gündemi değiştirme istiyor. Zonguldak’ın suyu mu çıktı da Ereğli ve Alaplı’yı başka bir ile bağlama istiyorlar. Çok ayıp ediyorlar. Bu terbiyesizliktir. Zaten Zonguldak’ı büyütmek isteseler TTK’ya sahip çıkarlardı. Yolları yapıp sanayiyi geliştirirlerdi. Teşvik var diye müjde veriyorlar, iki gün sonra fiyasko çıkıyor. Türkiye’nin en acınacak ili Zonguldak’tır” dedi.

(Öznur GÜNEŞ)