Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, ÇATES’teki işçiler, Ereğli teşkilatı, Tarık Coşkun ve AKP’nin yaptığı açıklamalarla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Secaattin Gonca’nın AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın seçim listelerini değiştirdiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Furat “Dedikodu olarak nitelendirdiğimiz konuşmalar gerçeklik payını göstermiştir. Biz de orada seçime girdik ve az bir oyla seçimi kaybettik. Orada bizim belediye başkan adayımız belki de bu değiştirmeler olmasaydı şimdi belediye başkanıydı. Bu olaylar AKP zihniyetini ortaya koyan olaylardır” şeklinde konuştu.

“BU ZİKZAKLI SİYASETİNİ DAHA SONRA DA SÜRDÜRECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ”

“Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz’un CHP üyesi olmadığı halde CHP’den istifa ederek MHP’ye geçmiş görüntüsü vererek açıklama yapması girdiği parti olan MHP’nin de sanki CHP’den belediye başkanı transfer ettik düşüncesini ortaya koyması bizi ilk önce Muhammet Albuz konusunda açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Muhammet Albuz’u Zonguldak kamuoyu çok iyi tanıyor. Sıkça parti değiştiren hemen hemen Türkiye siyasetindeki tüm partilerden aday olmuş bir arkadaşımızdır. MHP Zonguldak örgütüne Muhammet Albuz hayırlı olsun diyoruz. Bu zikzaklı siyasetini daha sonrada sürdüreceğini umuyoruz ve tahmin ediyoruz.”

 “DEDİKODU OLARAK NİTELENDİRDİĞİMİZ KONUŞMALAR GERÇEKLİK PAYINI GÖSTERMİŞTİR”

“Son günlerde yine sık sık kamuoyunun gündemini meşgul eden Secaattin Gonca’nın yaptığı açıklamalardır. Secaattin Gonca’nın yaptığı açıklamalar dedikodu olarak nitelendirdiğimiz konuşmaların gerçeklik payını göstermiştir. Burada elimizde belgelerde var. Zonguldak’ta Mithatpaşa Mahallesi AKP temsilcisi aynı zamanda Beycuma’da üye olarak yazılmıştır. Burada AKP İl Başkanının yaptığı adaletsizliği haksızlığı ortaya koyan bir belge var elimizde. Biz şuan bir tane ismi bulabildik ama eski belediye başkanı Secaattin Gonca bundan yüzlerce olduğunu iddia ediyor. Yani Beycuma’da ve AKP’nin iktidar olduğu belediyelerde neler yaptığını gösterir belge bu. Biz Beycuma’da seçimlerin bir şaibe altında olduğunu söylüyoruz. Biz de orada seçime girdik ve az bir oyla seçimi kaybettik. Orada bizim belediye başkan adayımız belki de bu değiştirmeler olmasaydı şimdi belediye başkanıydı. Bu olaylar AKP zihniyetini ortaya koyan olaylardır. Bunlar açığa çıkmıştır ve eski belediye başkanı ile il başkanı birbirine düşmüştür.”

 “UÇAR GİBİ 10 YIL BOYUNCA HER AY NASIL 2-3 BİN TL PARA HARCAYAYIM?”

“Siyasette bir hedef koyarsınız ve ona göre gidersiniz. Ben anlamıyorum bir insan 10 sene siyaset yaparda gene il başkanı olacağım diye uğraşır mı? Ben il başkan oldum olduktan sonra her ay 2-3 bin TL ekstra para harcıyorum. Yani ben 10 yıl boyunca her ay nasıl 2-3 bin TL para harcayayım. Bunun varsa bir makul örneği söylesinler. 10 sene siyaset yapacaksın il başkanı olacaksan böyle bir şey yok. Partinin o insana bir çıkar sağlaması lazım ki il başkanlığına devam etsin.  1-2 dönem yaparsın varsa hedefin bir yere aday olmayı düşünüyorsan olursun yoksa teşekkür ederim giderim. Ben kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama halkımızın kafasını kurcalayan şeyler var. Ben 37 yıldır siyasetin içerisindeyim ve hedefim İl Başkanı olup partiye hizmet etmekti.

“COŞKUN 7-8 YIL BU PARTİYE HİZMET ETTİ, ONA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“Bu konularla ilgili olarak sadece bunlar parti içi sorunlardır demek istiyorum. Bu sorun bitmiştir. Gerekçe olarak genel merkezimizin parti örgütlerine gönderdiği gerekçedir. Yani o parti içinde kalması gereken olaylardır. Tarık Coşkun 7-8 yıl bu partiye hizmet etmiştir. Ona teşekkür ediyoruz. İyisiyle kötüsüyle, Hatasıyla Sevabıyla partimize hizmet etmiştir. Biz geçmişten bu güne kadar bütün hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. “