Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, “CHP İsmail Eşref’i, AKP de Secaattin Gonca’yı aday göstererek yanlış yaptık. Zonguldak’ın 5 yılı heba oldu” açıklamasını yapan AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’a ‘İtirafta bulunmuş tebrikler’ şeklinde yanıt verdi.

Zonguldak Belediyesi’nde henüz kendi dönemlerinin dolmadığını ileri süren Furat “Bizim 5 yılımız henüz dolmadı. Uçar’ın yaptığı bu açıklamaların, kendi dönemlerini kast ederek yapıldığını tahmin ediyorum. Zonguldak Belediyesi bizden önceki AKP döneminde 5 yılını kaybetmiştir. Bunun itirafını yapıyorsa Uçar’ı takdir ediyorum. Özeleştirisini yapıyor” şeklinde konuştu.

“DAHA ZAMANIMIZ VAR VE YAPACAĞIMIZ ÇOK HİZMETLER VAR”

“Hamdi Uçar’ın bu açıklamalarına katılmıyorum. Bizim 5 yılımız daha dolmadı, daha zamanımız var ve yapacağımız çok hizmetler var. Bu hizmetleri Zonguldak halkı görecek. İnşallah dönemimizin sonunda Zonguldak halkının takdirini kazanarak yeniden aday olacak arkadaşımızla yola devam edeceğimizi düşünüyoruz. Biz Zonguldak’ın 5 yılını değil, 10 yılının kaybolduğuna inanıyoruz. AKP İktidarıyla her konumda geniş çaplı bir çöküş yaşanıyor. AKP döneminde yapılanlar bellidir, CHP döneminde yapılanlar da bellidir. CHP Zonguldak’ta sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerinden bir tanesidir. Tabi ki eksik ve yanlış olan işler vardır. Bu bir süreç meselesidir, nasıl ki Zonguldak girişindeki yolların bu süreçte yapılmasından doğacak aksaklıklar ve eksiklikler yaşanıyorsa aynı şeyler Zonguldak merkezinde de yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı belirli eksiklikler var ve biz bunu kabul ediyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Ama birkaç ay içerisinde bu yolların, doğalgaz çalışmalarının da, kanalizasyon çalışmalarında da diğer bütün çalışmaları bitirerek en son Zonguldak’a hakikaten 100 yıl sorunsuz bir şehir haline getirecek çalışmaları yapmaya başladık. İnşallah 2-3 ay içinde meyvelerini vermeye başlayacaklar. Zonguldak Belediyesi’nde ilk defa büyük bir araç alımı gerçekleşti. 5 iş makinesi, 9 hizmet aracı alındı. Zonguldak’ın 100 yıllık mezarlık sorununu halledecek büyük bir mezarlık yeri tahsisi çıkarıldı. Mithatpaşa Mahallesi’nin alt yapı çalışmaları için İller Bankası’ndan 2 milyon TL çıkarıldı.”

“KENDİ DÖNEMLERİNİ KAST EDEREK KONUŞMUŞ”

“Üzülerek izledim. Sayın Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Belediyesi adına “Milletvekillerimizin gayretiyle 6 milyon TL asfalt parası çıkartıldı” dedi. Ben bunu hayretle izledim. Biz Ankara’da belediye başkanımızın önüne ne engel koyulduğunu çok iyi biliyoruz. Bu belediye başkanımızın ve belediyedeki arkadaşlarımızın emekleriyle bu kredi çıkartılmıştı. Bunda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Zonguldak 40-45 km asfalt yapılarak bütün yolları düzelecek. Yıkılan pazaryeri ile gerekli kredi İller Bankası’yla yapılmıştır. Kredilerle ilgili sorun kalmamıştır. Zonguldak’ta önümüzdeki 3-4 sene içerisinde birçok şeyin yavaş yavaş yerine oturarak, eksiklerin tamamlanmasıyla ilgili bütün sorunların çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz. Uçar’ın yaptığı bu açıklamaların, kendi dönemlerini kast ederek yapıldığını tahmin ediyorum. Biz dönemimizi tamamladığımızda eksikliklerimizin giderildiğinde ve halkın gördüğü zaman bizi takdir edeceklerine inanıyorum. Zonguldak Belediyesi bizden önceki AKP döneminde 5 yılını kaybetmiştir. Bunun itirafını yapıyorsa Uçar’ı takdir ediyorum. Özeleştirisini yapıyor. Bizim İsmail Eşref’le başlayan, Muharrem Akdemir’le başlayan dönemimizin kaybolduğu bir tarafı yoktur. Eksiklerimiz ve noksanlarımız biliyoruz. Halkımızın da bu yönde bize tolerans tanımasın talep ediyoruz. Bunların üstesinden geleceğiz. Zonguldak’ın halledilmedik sorunu kalmayacak. AKP Yöneticileri müsterih olsun. Ona göre çalışmalarını yönlendirsinler.”                            (Öznur GÜNEŞ)