Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Muslu Beldesi’nde yapılması planlanan Eren Termik Santrali (ZETES 4) Projesi ile ilgili Muslu ve Çatalağzı Belediyelerinde anons edilmesine rağmen herhangi bir görüş, soru ve önerinin gelmediğini ifade etti.

“VATANDAŞIN BÜTÜN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ÇED sürecinde ülke genelinde 17 kuruma raporlar gönderildiğini belirten Öztürk, yapılan bütün başvuruların, soruların ve şikayetlerin dikkate alınacağını vurguladı. Termik Santrallerine genel olarak Çevre Derneklerinin ve halkın tepki gösterdiğini öne süre süren Öztürk, ZETES 4 Projesi için kendilerine herhangi bir telefon ya da yazı gelmediğini söyledi. Şikayet ve önerilerin direkt olarak Çevre Bakanlığı’na da yapılmış olabileceği ihtimalini savunan Öztürk, vatandaşın artık yeterince bilinç sahibi olduğunu ileri sürdü.

Bakanlık tarafından Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine gönderilen yazılarda şu bilgiler yer alıyor:  “ÇED Yönetmeliğinin 8’inci maddesi (4) bendi gereğince; halkımızın söz konusu proje ile ilgili olarak bilgilendirilmesi ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmesi hususu, yöre halkına ilanen duyurulur.”

(Öznur GÜNEŞ)