Muslu Belediye Başkanı  Sabahattin Adıyaman yazılı bir basın açıklaması yaptı ve CHP İl Başkanı Halil Furat’ın yapmış olduğu bazı açıklamaların düzmece olduğunu söyleyerek kendisini eleştirdi.

Adıyaman açıklamasında şunları söyledi:

İl Başkanının kamuoyuna yaptığı son açıklamayı hayret ve esefle okudum ve kamuoyuna bu kadar yalan ve düzmece ifadelerle nasıl açıklama yapılır anlamadım.

Bilindiği üzere CHP nin 5-6 Eylülde yapacağı olağanüstü kurultayda parti meclisi ve genel başkanlık seçimi ile birlikte parti tüzüğünde de değişiklikler yapılacaktır. Bununla ilgili olarak İl Başkanı Halil FURAT  22.08.2014 tarihi saat 13.00 da İl binasında  beş gündem maddeli ( 1- İl Başkanının açılış konuşması  2- Genel başkan ve parti meclisi hakkındaki düşünceler 3- CHP Genel merkezinin 18.08.2014 tarih ve 3168 sayılı yazısına istinaden tüzük komisyonu temsilcisi hk. 4- Tüzük değişikliği hk. 5- Dilek ve temenniler) toplantıya davet edildim. Burada öncelikle belirtmek isterim ki toplantıyı organize eden, kurultay delegesi olan kızımın toplantıya katılamaması üzere beni telefonla arayarak “yerine sen katıl başkanım” diyen İl Başkanı Sayın Halil FURAT’tır. Toplantıda söylediğini iddia ettiği konuların çoğu toplantıda geçmemiş olup düzmecedir. Ayrıca İl Başkanımın kurultay delegesi olmayan malum kişi dediği kişi ise benim. Muslu Belediye Başkanı Sabahattin ADIYAMAN.

Şimdi soruyorum; sayın başkanım ben Belediye Başkanıyım ve bu partinin tavizsiz üyesiyim. Partime olan sadakatım ve hizmetlerim yıllardır ortadadır. Bir İl Başkanı toplantıya çağırdığı belediye başkanına malum kişi demez. İl Başkanlığı nezaket ve yürek ister. Direkt olarak açık konuşur, kamuoyunu ve CHP’nin onurlu üyelerini yanıltmaz. Ve ben bu durumda takdiri CHP’nin değerli üyelerine bırakırım.

Dediğin gibi değil hiçbir şey. Sizi ciddiyete davet ediyorum.Kurultay öncesinde asaletim ve parti disiplinimden dolayı konuşmadım.O toplantıdan sonraki bir saat içinde milletvekilimiz Ali İhsan KÖKTÜRK ün beni telefonla aramasını gayet net anlıyorum. Ne anlattın ki toplantıyla ilgili, hangi düzmeceleri uydurdun ki aba altından sopa gösterildim.

Şunu iyi bil başkanım, 22 Ağustostaki toplantıya katılan, davet edilen kurultay delegeleri ve ilçe başkanlarına saygısızlık yapıyorsun. Şayet o toplantıya katılan tüm arkadaşlarımız il başkanı doğru diyor derse ben gereğini yapar, canım kadar sevdiğim partimden ve görevimden istifa ederim. Senin söylediğin o kurul tarafından doğrulanmıyorsa o zaman sende gereğini yapacaksın sayın başkanım.

Siz toplantıda tüzük kurultayına temsilci olarak kendi isminizi sunmadınız. Aday arkadaşımız var mı diye sordunuz bende sizin kişisel çatışmanızdan dolayı, toplantının başında sevgi ve saygıdan bahsettiğiniz için, barışık olalım diye, dost olalım diye, ailenin içinde ayrışmayalım diye Umut BAŞOĞLU nu önerdim. Sen başka aday var mı arkadaşlar diye sordun, çıkmaması üzerine itiraz dahi etmeden hayırlı olsun dedin.

Bakın sayın başkanım CHP bizim onurumuzdur. İl Başkanı da, Milletvekillerimiz de, tüm üyelerimizde bizim onurumuzdur. İl Başkanı olarak belediye başkanları da senin onurun olmalıdır. Malum kişi olmamalıdır. Unutma ki o malum kişiler CHP il başkanlığı makamını ve onurunu sana veren kişilerdir. Diyorsun ya kimseyi arkadan vurmadık, kalleşlik yapmadık. O zaman benim sırtım niye ağrıyor sayın başkanım.

Siz asli görevinizi yapın lütfen. Partiyi kamuoyunda tartıştırmayın. CHP İl Başkanı tüm partiyi ve üyelerini kucaklayan ve seven bir anlayışta olur. Bizi ayrıştırmayınız, kucaklayınız. Bir belediye başkanı olarak İl Başkanıma bu şekilde cevap vermekten icap duyuyorum. Beni, bir belediye başkanını bu noktaya getirdiğin için de takdiri CHP üyelerine bırakıyorum.

Kurultay öncesi kamuoyunu ve partiyi bu kadar mesnetsiz işgal ettiğiniz için şahsımda kırgınlığım devam edecektir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurup şahsınızın ve Çaycuma Milletvekilimizin yarın ki hesaplarına partimizi alet etmemesini diliyor, Sayın Zonguldak Milletvekilimiz  Prof. Dr. Mehmet HABERAL hocama, tüm partililerime, kamuoyuna ve basınımıza saygılarımı sunuyor, kurultayımızın ve tüzüğümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum.