Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2014 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısına mecliste 17 sandalyesi bulunan AK Parti’den 7 kişi katılmayınca azınlığa düştü.

Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 2014 yılı Eylül ayı toplantısı AKM Nikah salonunda yapıldı. Toplantıya Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Turgay Aydın, Mustafa Şentürk ve Yusuf Kalay’ın katılmaması mecliste 17 sandalyesi bulunan AK Parti’yi azınlığa düşürdü. 14 meclis üyesi bulunan CHP grubu ise verdiği iki önergeyi de meclisten geçirerek alınan kararlarda etkili oldu.

UYSAL 5 AYLIK HİZMETLERİ ANLATTI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada 5 aylık süreçte yaptıkları hizmetleri anlattı. Uysal, toplantının açılış bölümünde, göreve geldikleri Nisan 2014 tarihinden itibaren geçen 5 aylık süre içerisinde gerçekleştirilen hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Belediyeyi devir aldıklarında asfalt için bütçede bin TL para ayrıldığını gördükleri ve farklı kalemlerden aktarmalar yaparak 15 bin ton asfalt dökülmesi kararı aldıklarını dile getiren Uysal, 2008 yılında yapılan asfalt ihalesinden dolayı iller bankasına her ay 21 bin TL para ödediklerini söyledi. Pazaryerindeki AVM inşaatına taşınma işlemlerinin başladığını dile getiren Uysal, binada soğutma sisteminin olmamasını eleştirdi, sorunu çözmek için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Terminal binasının yüzde 80 oranında bittiğini, eski kantarın olduğu yerde de çalışma başlattıklarını ve burasının halkın kullanımına açılacağını belirten Uysal, Bozhane mevkisindeki çay bahçesini de sosyal tesisi olarak halka açtıklarını dile getirdi. Uysal ayrıca Potbaşı’nda bulunan şantiye ve itfaiyeyi oradan kaldırarak Belen Sanayi Sitesi arkasındaki alana taşıyacaklarını söyledi.

CHP Grubu sözcüsü Özkan Özyağcı, Uysal’ın anlattığı hizmetlerin bir çocuğunun kendi dönemlerinde yapılanlar olduğunu belirterek, asfaltla ilgili bin TL’lik ödeneğin ise her yıl sembolik konulan bir ücret olduğunu dile getirdi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cumhur Nalcı ise sahil bandına kurulan stantların fotoğraflarını meclise ve gazetecilere göstererek sahildeki çirkin manzaranın ortadan kaldırılmasını istedi.

Toplantıya AK Parti grubunun iki katip üyesi de katılmayınca yeni bir seçim yapılıp CHP’li Meclis Üyeleri cumhur Nalcı ve Sibel Kırmızı katip üyeliğe seçildi.

CHP gurubu meclis gündemine şehirlerarası otobüs terminali isminin “Kdz. Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali” adının verilmesi ve su kullanım bedellerinde yüzde 30 indirime gidilmesi konularını içeren iki madde ekledi. İki maddede oy birliği ile kabul edilirken, su ücretlerinin yüzde 30 indirilmesi maddesi komisyona havale edildi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından KDZ. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal gazetecilere 7 belediye meclis üyesinin meclise neden geldikleri yönündeki sorusuna “Toplantıya katılmamak kendi tercihleridir” derken, meclis üyelerinin İbrahim Cöbek’in görevden alınmamasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soruyu ise “Görevden almayla ilgili olduğunu düşünmüyorum” diyerek yanıtladı.

“MANFAATÇİLERE BU MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

Uysal, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise meclis toplantısına katılmayan belediye meclis üyelerini “Menfaatçiler” diyerek suçladı. Uysal yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, bugün yapılan Eylül ayı belediye meclis toplantısında ortaya çıkan tablo gereği açıklama yapmam zorunlu hale gelmiştir. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki; Benim, tek idealim, tek derdim, tek sevdam var. O sevdanın adı da Kdz. Ereğli. Bizler ne yapıyorsak, halkımız ve Ereğli’miz için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün meclis toplantımıza gelmeyerek; kendini Ereğli meclisine ve Ereğli halkına kapatanlar, şunu iyi bilsinler ki, Ereğli’nin önünü asla kapatamayacaklardır.

Bizler, makam ve mevki peşinde koşanlara, kişisel hesap gözetenlere ve menfaatçilere, bu meydanı asla ama asla bırakmayacağız.”