Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığına seçilen Harun Akın’a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Akdemir ve Belediye Meclis Üyelerinin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Akın “Belediye Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanının gücünü, yardımını her zaman yanında görecektir.” dedi.

“Hedefimiz birinci parti olmak”

Hedeflerinin Zonguldak birinci parti olmak olduğunu söyleyen Akın, bunu birliktelik içerisinde başaracaklarını söyleyerek “Cumhuriyet Halk Partisi için önemli bir gün. 16 Kasım kongremizi bitirdik. Mazbatamızı aldık .Yönetim kuruluyla toplanarak icra kurulunu belirledik.  Bugün de Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Bu bizleri çok memnun etmiştir.  Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne Zonguldak’ın ihtiyacı var. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongrelerle ilgili olabilecek ve olmasında yarar gördüğümüz tartışmalar ve gruplaşmalar sonunda Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan ve ortaya koydukları bu güzel tavrı alkışlayan Zonguldaklılar çok mutlu oluyorlar. 12 belediye başkanımızla hep beraber il, ilçe ve belde yönetimlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte hedefimizi kongrede söylemiştik. Bugün de söylüyoruz.2015 genel seçimleri. Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci olmaması için hiçbir neden yok. Bizim hedefimiz birinci olmak. Emeğin başkenti  Zonguldak’ta bize yakışan birinci parti olmak. Birinci parti olmak için hedef koyan il yönetimi, belediye başkanlarıyla ve örgütleriyle el ele kol  kola olmak zorunda. Hiç kimse burada Pazar günü öncesine bir şey çıkaramayacak. O geçmiştir, salonda kalmıştır. Salonda aday olan arkadaşlarımızda buraya hayırlı olun ziyaretine geleceklerini söylediler. Onları da sevgiyle kucaklayacağım. Belediye Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanının gücünü, yardımını her zaman yanında görecektir. Ayrıca başkanımız ağabeyliğini göstereceğine konusunda endişemiz dün de olmadı bugün de olmadı. Beraber bu partiyi Zonguldak’ta nasıl birinci parti yapacağız. Onu konuşacağız.” şeklinde konuştu.

“Hiç kimsenin şüphesi olmasın”

Akın’ın konuşmasının ardından Akdemir basın mensuplarına verdiği demeçte Zonguldak için yapılması gerekenleri birlikte yapacaklarını ifade ederek, “Emeğin başkenti  Zonguldak demokrasi özümseyen son derece güzel uygulayan illerden bir tanesi. İl olduğu yıldan itibaren işçisinden, memurundan, üst kademesinden ve diğer kurumlarından bu düzeyi yakalamış ve uygulamak üzere görevlerde bulunmuş. CHP Atatürk’ün altı oku hedefine ulaştırmak adına kurduğu ve bizlere emanet ettiği bir partidir. Kongrede adaylar çok güzel bir şekilde yarıştı. Bu yarış sonunda değerli arkadaşım Harun bey görevi üstlenmiştir. Delegeler teveccühlerini göstererek kendisini bu masaya layık gördüler.  Dileyim o ki inşallah Zonguldak için bundan sonra yapılması gerekenler nasıl milletvekilliği döneminde mecliste kürsüde sesini duyurdu, yine aynı şekilde bizlerle birlikte partimize yakışır şekilde el ele, kol kola, omuz omuza yöneteceğimize inanıyorum. Hedefimiz hiçbir çıkar gözetmeksizin ülkemizi, ilimizi, ilçemizi kalkındırmak adına hep birlikte bunu yürüteceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu. (Aykut KARA)