AKP’de kongre sürecinin başlamasıyla birlikte kulislerde hareketlenmeye başladı. İl Başkanı Hamdi Uçar’ın kongrede aday olmayı düşünmediğini belirtmesinin ardından birçok isim ön plana çıktı. İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Başkanlığı yarışında tercihini Kozlu eski Belediye Başkanı ve Zonguldak Belediye Başkan adayı Ali Bektaş’tan yana kullandı. Diğer yandan Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar’ın ve bir çok sendikanın desteklediği aday ise Doğru Yol Partisi Eski İl Başkanı Hakkı Karagüzel… DYP eski Genel Başkanı ve AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun da  Karagüzel’i desteklediği iddia ediliyor. Amele Birliği Eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ise Köksal Toptan ve ilçe başkanlarının desteği ile aday olmaya hazırlanıyor. Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ı acemi ve beceriksiz bulan AKP tabanı yeni bir isim arayışlarını sürdürüyor…

AVCI “ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

İl başkanlığı için son dönemlerde sıkça ismi geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen il yönetim kurulu üyesi Muammer Avcı, Halkın Sesi’ne verdiği demeçte, il başkanlığı gibi bir düşüncesinin olmadığını fakat seçilecek il başkanıyla ilgili istişare grubuyla birlikte konuşarak en doğru isim üzerinde mutabakat sağlanacağı söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’la ilgili kendisine yüklediği bir misyon olduğunu ifade eden Avcı,”Bu misyon nedeniyle yapılacak olan il başkanlığı seçimi ile ilgili tabi ki bir çalışmamız olacak. Bir istişare grubumuz var. Bu istişare grubumuzla birlikte genel merkezimizin de talepleri doğrultusunda bir isim üzerinde mutabık kalınacaktır. Bu sadece il başkanlığı değil il ve merkez ilçe birlikte olacaktır. Şuana kadar bir isim belirlemedik. Tabi ki Hamdi Bey’in bu konuda ki düşüncesi de önemli. Devam edecek mi, etmeyecek mi. Devam ettiği taktirde de yine istişare ederek, parti içinde herhangi bir bölünmeye mahal vermeden bu işler çözülmeli.” dedi.


UÇAR BEKTAŞ, SENDİKALAR KARAGÜZEL DİYOR
Öte yandan AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın kasım ayında yapılacak il kongresinde Kozlu Eski Belediye Başkanı AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ı destekleyeceği öğrenildi. Diğer yanda ise Memur -Sen Başkanı Kamuran Aşkar’ın ve bir çok sendikanın desteklediği aday ise Doğru Yol Partisi Eski İl Başkanı Hakkı Karagüzel. DYP eski genel başkanı ve AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun da  Karagüzel’i desteklediği iddia ediliyor. Amele Birliği Eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ise Köksal Toptan ve ilçe başkanlarının desteği ile aday olmaya hazırlanıyor.
MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Merkez İlçe Başkanlığında ise tam bir belirsizlik hakim. Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın il başkanlığı hayali herkes tarafından biliniyor. İl başkanlığı için gerekli desteği bulamadığı taktirde yeniden ilçe başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Metin Karaduman’ın karşısına, muhaliflerin kimi çıkaracağı ise merak konusu.
İSTEMEM YAN CEBİME KOY !
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 1 Kasım 2014 tarihinde başlayıp 22 Şubat 2015 tarihinde sona erecek olan kongre sürecini değerlendirirken, kendisinin aday olup olmayacağıyla ilgili ser verip sır vermedi. Süreç hakkında temkinli konuşmaya dikkat eden Karaduman, kongrelerin güç toplama ve yenilenme süreçleri olduğunu vurguladı.
İl Başkanı Hamdi Uçar’ın daha önce yaptığı açıklamalarında aday olmayacağı sözünü hatırlattığımız Karaduman’a Uçar’ın tekrar aday olup olmayacağını sorduğumuzda da , “İl Başkanı Uçar’ın inisiyatifinde olan bir konu hakkında konuşmasının doğru olmayacağını ve bu soruların il başkanı Uçar’a sorulmasını isteyerek, “Koltuklar gelip geçicidir” sözü ile inceden mesaj verdi.
Karaduman açıklamasında şunları belirtti. “İl başkanlığımızın başkanlığında ilçe başkanlarımızla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Seçim takvimi de sisteme yüklendi. Kongreler güç toplama, birleştirme yeni arkadaşları da parti bünyesine kazandırmak suretiyle yenilenme süreçleridir. AK Parti teşkilatları olarak başarılı bir şekilde tamamlayıp 2015 tarihide yapılacak genel seçimlerine daha enerji dolu bir teşkilat oluşturup AK Parti’nin çıtasını yükseltmek 2015 seçimlerine iyi teşkilatlarla girmek için bu çalışmaları yapacağız. Kongre takvimi içerisinde delege seçimleri, belde kongreleri, ilçe kongreleri ve il kongreleri var. Resmi olarak kongre tarihi 1 Kasım’da başlayıp 22 Şubat 2015 tarihinde tamamlanacak. Kongreler tamamlandıktan sonra daha güçlü teşkilat oluşturmuş olacağız. Bölgemiz ve ilimiz için hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum” dedi. Yıldırım Yılmaz - Nermin Akkaya