Alaplı’da STÖ’lerdeki faaliyetleriyle topluma hizmet etmekle tanınan Nermin Karakaya 30 Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Tepeköy Muhtarlığına adayı olduğunu açıkladı.


Basın mensupları ile Yuvam Ev Yemeklerinde kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Nermin Karakaya, kadınların toplumsal sorumluluğunun gereği olarak muhtarlığa aday olduğunu kazanacağına inandığını söyledi.
Öncelikle çocukları ve ardından yakın çevresi ile hemcinslerinin onay ve desteğiyle yaşamını sürdürdüğü Tepeköy Mahallesinden aday olmaya karar verdiğini kadının toplumdaki yeri ve önemiyle yaşamın her alanında başarılı olduğunu, kadınların toplumsal sorumluluğunun her geçen gün arttığını vurgulayan Karakaya, “Kadının var olduğu yerde başarı ve toplumsal paylaşma yaşam düzeyimize de yansır. Bunun bilinciyle Mahalle sakinlerinin kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında köprü görevini üstleniyorum. Her kesimden destek bekliyorum. İlçenin ilk kadın muhtar adayı olarak bu ay içinde biri bayan diğeri erkek azalarını belirleyerek ekip anlayışı içerisinde seçim çalışmalarına start vereceğim. Bu anlamda mahallemde diğer muhtar adayı olacak rakiplerime başarılar diliyorum” dedi.(İHA)