Alevi Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu gecede sunuculuğu Sevim Arı yaptı. Erdemir Musiki Derneği Türk Halk Müziği ‘Anadolu Erenleri’ grubu Gecede Anadolu’nun seslerinden, tarihten günümüze kadar gelen ozanların sözlerinin ve değişlerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde Anadolu Aleviliğinin bu topraklardaki değerlerini günümüze taşıdı.

 

 

 

Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesinin düzenlemiş olduğu “Gelin Canlar Bir Olalım” temalı Dayanışma gecesi yoğun katılımla gerçekleşti.

Geceye davetli olarak Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Mahmut Gülenç, İzzet Bildirici MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve MHP Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Kardemir ve yönetim kurulu üyeleri, DSP Kozlu İlçe Başkanı Serdar Araz ve yönetim Kurulu üyeleri, Halkarın Demokratik Kongresi Kurucu Üyesi ve Tücetici Haklar Derneği Başkanı Ali Topaloğlu ve yönetim Kurulu üyeleri, , TSO Değişim Hareketi Başkanı Şenol Altuntaş ve yönetim kurulu üyeleri, Erzincanlılar Dernek Başkanı Mehmet Yalçın, Artvinliler Dernek Başkanı Osman Bekaroğlu, KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çelen’in yanısıra, çok sayıda vatandaş, dernek üyesi katıldı.

Alevi Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu gecede sunuculuğu Sevim Arı yaptı. Erdemir Musiki Deneği Türk Halk Müziği ‘Anadolu Erenler’ grubu Gecede Anadolu’nun seslerinden, tarihten günümüze kadar gelen ozanların sözlerinin ve değişlerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde Anadolu Aleviliğinin bu topraklardaki değerlerini günümüze taşıdı.Aleviliğin bu topraklara ait olduğunu ve bu topraklarda mazlumun, ezilenin, haksızlıklara uğrayanların, direnen ve mücadele adenlerin sesi olduğunu ifade eden ve Şeyh Bedreddin’den, Pirsultan’a, Şah Hatayi’den, günümüze Aşık Veysel’den, Mahsuni Şerif’e  Sivas’ta katledilenler e kadar olan tarihsel hafızamızı değiş ve türkülerle yeniden canlandırdılar.

Erdemir Musiki Deneği Türk Halk Müziği ‘Anadolu Erenleri’ grubunun ardından Sahne Alan bölgemizin yakından tanıdığı Sanatçı İrfan Kılıç sevilen türküleri seslendirdi, İrfan Kılıç ile halay çeken topluluk geceyi coşku ile bitirdi.Katılımcılar Dernek yönetiminden bu tür etkinlikleri tekrar etti.