“CHP Milletvekili Köktürk, Ermeniler ve İngilizlerin Abdülhamit Han’a yakıştırdığı ‘Kızıl Sultan’ ifadesini kullanıp Ulu hakan’ı karalayarak,  memlekette satılmadık toprak bırakmayan AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor”

 

 

Padişah Abdülhamit’e doktora payesi verilmesinin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün konuyu eleştiren açıklaması ve Abdülhamit’e “Kızıl Sultan” şeklindeki yakıştırması Alperenleri kızdırdı. Zonguldak Alperen Ocakları Başkanı Murat Karadeniz bu konuda Köktürk’ü eleştiren bir açıklama yaparak şöyle dedi:

Bilindiği üzere Karabük Üniversitesi Sultan Abdulhamit Hana onursal doktora vermiştir. Zamanında yapmış olduğu demiryolu reformuyla Karabük Üniversitesi Döküm bölümünün önerisi ile bu payeyi tek ve yegane hak edecek kişi olan bizce de Sultan Abdulhamit Handır. Doğrudur veya yanlıştır burası tartışılır. Ancak bazı çevreler bu durumu hazmedemeyerek Sultanımıza hakaret derecesine varan sözlerle saldırmaktadır. Bunun son örneğini CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün Meclise cevaplanması isteği ile vermiş olduğu soru önergesinde yazan Kızıl Sultan yakıştırmasıdır. Ve ayrıca Sultanımız zamanında asla olmamış ama milletvekilinin ön yargı dolu ifadeleri ile olmuş gibi gösterilen ifadelerde vardır.

Sultan Abdulhamit Han Tahta çıktığında Osmanlı Devleti tam bir bunalımın eşiğindeydi. Karadağ ve Sırbistan’da savaş aleyhimize dönmüş, Bosna-Hersek ve Girit’te ayaklanmalar çıkmış, mali kriz son haddine varmıştı. Öyle ki daha Sultan tahta çıkmadan evvel 1875’te Devlet borçlarını ödeyemez hale gelmiş. Balkanlarda ayaklanmalar başlamıştı. Bu arada sadrazam Mithat Paşa ve arkadaşlarının isteği üzerine 23 Aralık 1876′da Birinci Meşrutiyet ilan edildi. Ancak gayrimüslimlerin dahi yer aldığı Meclis-i Mebusan’ın ilk işi Rusya’ya harp ilanı oldu. 93 harbi diye tarihe geçen bu savaş, Osmanlı Devleti için tam bir felaket getirdi. Mütareke isteyen Sultan Abdülhamid, ilk iş olarak devleti parçalanma ve yok olma yoluna doğru götüren Meclis-i Mebusan’ı kapattı (13 Şubat 1878) ve devlet idaresini eline aldı.

Milletvekilini ideolojik yaklaşımlarının ön planda olduğu açıkça belli olan iftiralarında dediği gibi asla değildi. Ardahan Kars ve Batum kaybedilmemiştir. Ayastefanos antlaşması ile Osmanlı Devleti Makedonya, Batı Trakya, Kırklareli, Kars, Ardahan ve Batum’u kaybediyordu. Ancak İngiltere ile anlaşan Abdülhamid Han, Kıbrıs’ın idaresini onlara bırakmak şartıyla, yeniden topladığı Berlin Konferansı’nda kaybedilen toprakların bir kısmına sahip oldu. Abdülhamid Han büyük meseleler karşısında bunalan Osmanlı Devleti’ni bundan sonra dâhiyane bir siyaset, adalet ve fevkalade bir kudretle yönetti.

Milletvekilinin kasıtlı ithamlarında yer alan devleti zarar uğratıp dış borç alımları gerçekleşmiştir deniyor. Tam aksine Düyun-u Umumiye idaresini kurarak iki yüz elli iki milyon tutan devlet borçlarını yüz altı milyona indirdi. Memlekette büyük bir imar faaliyeti ile eğitim ve öğretim seferberliği başlattı. Çoğu şahsî parasından olmak üzere cami, mescit, mektep, medrese, hastane, çeşme, köprü vs. gibi toplam 1552 eser yaptırdı. Memleketimizde İlk Kız Lisesi onun zamanında kurulmuştur. Dünyanın ilk dişçilik okulunu o açmıştır.. Onun zamanında eğitimde yapılan reform ve yıl ortalamasına göre açtığı okul sayısı rekor düzeyde olup, Cumhuriyet tarihinde bile bu rekor halen kırılamamıştır. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa kemal Atatürk ve İsmet İnönü Abdulhamit Hanın açtığı okullarda yetişmiştir. Siyasal bilgiler, hukuk, maden,güzel sanatlar,ticaret, ve yüksek mühendislik fakülteleri ilk defa onun zamanında açılmıştır. Abdulhamit zamanında faal olan okul sayısına ancak 1950 lerde ulaşılmıştır.En uzun karayolu ve en uzun demiryolu memleketimizde Sultanımız zamanında yapılmıştır. Dünyada ilk torpil atabilen denizaltı savaş gemisini onun zamanında yaptık. Çanakkalede bütün dünyaya karşı savaşımızda kullandığımız topları Sultan Abdulhamit han yaptırmıştır.

Yunanlıların Girit’te isyan çıkarıp, Türkler arasında toplu katliamlar yaptırmaya başlamaları üzerine, Yunanistan’a harp ilan etti. Alman kurmaylarının altı ayda geçilemez dedikleri Termopil geçidini 24 saatte aşan Osmanlı ordusu, Atina önüne vardı Ve yıkılan enkaz halini alan tarumar oldu parçalandı denilen Osmanlı, Yunanlılara karşı zafer kazanarak dünya kamuoyunun ağzını açık bırakmıştır.

İngiltere Başbakanı Gladstone nin parlamentoda elinde Kur’an- Kerimle yaptığı konuşmada. Bu Kitap Müslümanların elinde kaldıkça İngilizler hiçbir zaman onlara hakim olamayacaklardır. Yegane çözüm Müslümanları Kur’an dan uzaklaştırmaktır demiştir.. İngiltere Mısırı işgal ederek sömürgesi yapmaya çalışmış ancak bir türlü Sultan Abdulhamit Hana kabul ettirememiştir.. Milletin vekili A. İhsan Köktürk ün dediği gibi Mısır Abdulhamit zamanında değil tamamen Lozanda elden çıkmıştır.. Sultanın Ermeni ayaklanmalarını bastırması bile suç sayılmış bizzat Gladstone tarafında Kızıl(kanlı) sultan lakabı iftira edilmiştir. Şimdi soruyorum Ali ihsan Köktürk'e.

Sen kimsin Ali İhsan Köktürk? Sen Müslüman Türkün Milletvekili misin yoksa ecdadımıza söven, ecdadımızın dahiyane siyasetini çekemeyen İngilizlerin, kanlı isyanları bastırılan Ermenilerin ve Sultanımızdan bir karış toprak bile alamayan Yahudilerinmi sözcüsüsün? Siz nasıl bu milletin Atalarına söven bu millete acımadan kıyan ermenilerin ve ingilizlerin iftira ettiği kızıl sultan ifadesini Sultanımız için kullanırsınız? Bu millete neden bu kadar yabancısınız? Chp zihniyeti bumudur.? Milletin değerlerine sahip çıkmanız gerekirken bizi biz yapan değerlerimize neden bu salgırgan tavrınız.? Bizim tarihimiz Cumhuriyetlemi sınırlıdır.? Ondan ötesi bizim değimlidir? Aslında akp illetini siz (chp) başımıza bela ediyorsunuz. Osmanlı demek akp demek asla değildir Sultan Abdulhamit Han bir karış vatan toprağını bile satmamıştır. Kanla alınan topraklar ancak kanla verilir diyerek Teoder Herlz denilen yahudiyi huzurundan kovmuştur. Abdulhamit Han (Osmanlı) zihniyeti ile suçladığınız akp memlekette satılmadık toprak bırakmamıştır. Siz bunu bile göremiyor Sultanımıza hakaret ederek akp nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Bu da gösteriyorki dolaylı yollarla sizde akp ye bu şekilde hizmet ediyorsunuz.. Sizin milletin değerlerine yabancı siyasetiniz,sizin ecdadımıza olan anlamsız hakaretleriniz neyin göstergesi acaba bunu hep merak etmişimdir. Yoksa bu kadar kin ve nefret dolu siyasetinizin başka ne gibi açıklaması olabilir.

Bu vesile CHP Zonguldak Milletvekili Ali ihsan Köktürk’ü ecdadımıza olan hakaretlere varan söylemleri yüzünden şahsım ve Alperen Ocakları Zonguldak teşkilatım adına tüm içtenliğimle kınıyor ve Ecdadımızın nazarında milletimizden özür dilemeye davet ediyorum.