CHP İl Başkanı Halil Furat, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası partinin İl İcra Kurulu’ndan 19 kişinin istifa ettiği yönündeki iddialara yanıt vererek, bu güne kadar kendisine ulaşan bir istifanın olmadığını ve bu söylentilerin ayak oyunu olduğunu söyledi.

Yakın bir kongre olabileceğinin sinyalini veren Furat, Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda görüş ayrıcalıkları neticesinde istifa edebileceklerini ancak partililerin böyle bir sorun olmadığını beyan ettiğini vurguladı. Dargınlıklarım ve küskünlüklerim var ama bunlar fark etmez” diyen Furat, kim ne derse desin görevinin başında olduğunu ve parti için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

İSTİFA OLSAYDI YÜRÜRLÜĞE GİRERDİ

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci boyunca partilerinde yaşanan istifa sürecini HalkınSesi Gazetesi’nden Nermin Akkaya’ya değerlendiren Furat, şunları söyledi: “Partiden istifalar olduğu söyleniyor ancak bize ulaşan bir istifa yok. İstifa eden arkadaşların bu konuda bana gelen talebi bulunmuyor.  Bunlar hayal manasında şeyler.  İstifa sürecinde dilekçeler verilir. Ancak bana ulaşan istifa yok. Tabi istifa etmek isteyen arkadaşlar olabilir ama süreç sağlıklı işlemiyor. Bazen, kurumlarda, işyerlerinde veya partilerde görev yapan insanlar çalışma koşullarına ayak uyduramayınca yerine yenileri gelir. Buda öyle bir şey. Partiden 19 kişinin istifa ettiği söyleniyor ama dediğim gibi istifa olsaydı yürürlüğe girerdi.

ZONGULDAK’ TA AYAK OYUNLARI VAR

Kongre olabilir. Biz her türlü ihtimale açığız. Görüş ayrılıkları neticesinde Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk’ün de olduğu toplantı da hep birlikte istifa edebileceğimizi söylemiştik. Ancak görüş arkadaşlar istifa etmeyeceğini söylemişti. Yalnız Zonguldak’ ta ayak oyunları var. Ben seçimlere kadar çalışmama devam edeceğim.  Hayat devam ediyor. Ben il başkanı olarak bu güne kadar çalıştım, çalışmaya da devam edeceğiz. Arkadaşlar ne düşünürse düşünsün ben çalışacağım. Partimin bana olan güvenini anlıyorum. Bunları gazeteler ve televizyonlar aracılığı ile halkımıza anlatacağım. Arkamızdan atıp tutanlara cevap vereceğim. Kim ne derse desin ben önümüzdeki kurultay sürecine hazırlanıyor. Dargınlıklarım ve küskünlüklerim var ama bunlar fark etmez ben partim için çalışmaya devam ediyorum.”

Haber: Nermin AKKAYA