Almanya Kuzey Ren Vestfalya Meclis Üyeleri Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundular. CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte ilk olarak Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret eden konuklar daha sonra sırasıyla Zonguldak Valisi Ali Kaban, BAKKA, GMİS’e ziyaretlerde bulundular.

Heyet daha sonra maden ocağına indiler. Almanya’dan gelen son olarak Dedeman Otel’de akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Alman heyetinin Zonguldak ziyaretine eşlik eden Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk belediyede gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Ali İhsan Köktürk Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün sorunlarını çözebilecek bir iradeye sahip olduğunu ve bunu delegelerle üyelerle ortaya koyacağını belirtti.

Köktürk açıklamalarında şunları söyledi.

“2015 SEÇİMLERİNE GÜÇLÜ HAZIRLANACAĞIZ”

“Hepsi çok kıymetli çok değerli insanlardır yalnız herhangi bir konuda ciddi bir karar vermeden önce onu çok iyi değerlendirmek lazım sormak lazım bakın ben meydanlarda şunu söyledim “biz hizmete talimiz biz eserlere talimiz biz hesap vermeye talimiz bu bir iki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak problem yaratan problem çıkaran bir parti değiliz biz problem çözen bir partiyiz dolaysıyla herhangi bir yerde problem var ise bu kendi içimizde olabilir başka bir yerde olabilir biz o problemi masaya yatırırız hani ben hekimim hasta karşıma gelir ben ilk önce hastaya teşhiri koyarım ondan sonra hastayı tedavi ederim bütün arkadaşlara hep aynı şeyi söyledim ben bir problem var ise gelinir konuşulur beraber tartışalım anlaşıp beraber düzeltelim ondan sonra yolumuza devam edelim çünkü ülkemizin hele bugün zaman kaybına asla tavizi yoktur arkadaşlar hiçbirimizin mazereti olmaz bir defa bakın şunu söylüyorum bu ülkenin nasıl kurulduğunu unutmayalım.

Cumhuriyet Halk Partisi bu güne kadar olduğu gibi yerel seçimde de olduğu gibi 2015 seçimlerinde de en yüksek şekilde hazırlanacak yapıyı kuracaktır ve 2015 seçimlerinde de belediye başkanlarımızın katkıları ve örgütümüzün katkılarıyla partimiz Zonguldak’ta hak ettiği noktaya taşıyacak Türkiye’yi hak ettiği noktaya taşıyacak hem Zonguldak’a karşı sorumluklarımız hem Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor açıkçası başbakan ve Cumhurbaşkanı ikilisinin eşliğinde yol haritası pusulasını kaybetmiş bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor Ortadoğu bataklığına doğru çekilen son derece sorumsuz bir yönetim anlayışı var Zonguldak’ta tükenmiş durumda Zonguldak’ı sizlerde takip ediyorsunuz ciddi bir göç var işsizlik var kömür ocaklarında yaşanan sorunlar tavan yapmış dolaysıyla Cumhuriyet Halk Partisi bütün bu sorunları çözebilecek iradeyi delege ve üyeleriyle ortaya koyacak ve 2015 seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacak arkadaşlar”

“KAYYUM YASAL SÜREÇ”

“Türkiye demokrasiyi yerleştiren bir siyasi partinin kendi içerisin de de demokrasiye saygısı da o oranda tabi gelişmiş. Yani demokrasiyi öne alan bir siyasi anlayışımız var.  Dolayısıyla demokrasinin gerçekleşme durumları kongrelerdir .Bunlarda siyasal partilerin siyasal yaşamın doğal sonucudur Zonguldak’ta da bu tür gelişmeler olmuş doğaldır dolayısı ile genel merkezimiz bu gelişmelerden tüzük gereği kayyum değerlendirmesi yapıyor. Kayyum görevlendirmesinden sonra yasal süreç içerisinde bir il kongre bir il kongresi gerçekleştirilecek dolayısıyla üyelerimizin ve delegelerin iradesiyle Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra ki sürecine karar verecekler olması gereken de budur biz üye ve delegelerimizin Cumhuriyet Halk Partisinin bundan sonraki süreci için en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.

Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisine katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bakın Zonguldak’ta son derece başarılı bir yerel seçim dönemi geçirmiştir sadece Karadeniz değil Türkiye örneğine baktığımız da en fazla belediye alan örgütlerden birisi olmuştur dört olan belediye sayısını on iki’ ye çıkartmıştır.

Başta il belediyemiz olmak üzere çok önemli belediyeleri Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmıştır dolayısıyla biz bu süreçte katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz ayrıca bu başarı tabi il başkanımızın da emek, katkı ve çabalarını unutmayalım yani onun da ciddi katkıları olmuştur başka bir örgütün il başkanıdır onun da katkıları var ama sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi için bunlar sıkıntı değil demokrasiyi teselli edeceği önemli onur duyacağımız toplantılar bu sorunları yine delege ve üyelerinin en doğru şekilde en sağlıklı şekilde çözecekler biz de en yüksek organ olan kongrelerimizin iradesini sonuna kadar güveniyoruz saygı duyuyoruz. Milletvekilleri olarak da üyelerimizin irade ve karar doğrultusun da katkı sağlayacağız” dedi.

 

“BASIN YAZDIĞINI BİLGİ VE BELGEYE DAYANDIRMALI”

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ise kendisine yöneltilen oğlu Erkan Haberal’ın MHP’den karşısına milletvekili olacağı sorusuna “Bunlar çok çirkin şeyler. Bunlar yakışmadır. Bunlar çirkin şeylerdir. İnsanlar istedikleri şekilde hareket edebilirler. Ama olmayan bir şeyi yorum yapmak yanlış. Basın çok önemli. Ben bütün basından şunu istiyorum. Bir şeyi yazarken gerçek bilgi ve belgeye dayandırın. Bunlar çok çirkin şeyler” dedi.

Haberal açıklamasında şunları söyledi.”İnsanları değerlendirirken önce söylediğim gibi onu yaptıklarıyla değerlendirmek gerekir yoksa hani bilmeden sormadan şimdi benimle ilgili yorum yapıldığı zaman önce bana sorulmalı. Bana sorulmadan yapılmadan bir takım yorumlar yapmanın hiçbir anlamı yok, benim bir tek hedefim var ülkeme daha fazla nasıl hizmet edebilirim bugün de onun için buradayım. Acaba Zonguldak’a ne şekilde katkıda bulunabilirim kaldı ki hakikaten mecliste Ali İhsan bey ile beraber biz Zonguldak’ı temsil etmeye çalışıyoruz. Oradaki çalışmalarımızı belli ayrıca benim tabi ulusal faaliyetlerim çok yoğun şimdi önümüzdeki günlerde ben şimdi bu cumartesi Ürdün’e gideceğim, orada bir konferansım var geleceğim, arkasından ayın yirmi beşinde Amerika’ya gideceğim orda yine konferansım var. Bu şekilde yoğun trafik arasında bakın şimdi düşüne biliyor musunuz.  Cuma günü yirmi saatten fazla bir seyahat ile Avustralya’ya gittim orada kongreye katıldım gereğini yaptım dün yirmi saatten fazla bir yolculukla meclise geldim ve bugün de buradayım. Dolayısıyla şimdi gereksiz yere zaman kaybı yapmanın bir anlamı yok zaman çok değerli arkadaşlar bakın iki şeyin dönüşü yoktur bir insan hayatının dönüşü yoktur iki zamanın dönüşü yoktur. Dolayısıyla ülkemize her birimizin katkı sağlaması önemlidir ben hep bunu söylerim bizim hepimizin görevi ülkemize katkı sağlayarak yüceltip yükseltmektir işte budur buradaki parti teşkilatında çalışan bütün arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Yıldırım Yılmaz-Tutku Demirsay-Cemre Akkaş