Toplantının sebebinin sorunları konuşarak halletmek olduğunu vurgulayan Demir, mahalle sorunlarını muhtarlardan dinledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yurtdışında olması nedeniyle 10 günlüğüne başkan vekilliği yaptığını vurgulayan Demir, sık sık sözlerine ‘Ben belediye başkanı değilim. Vekâleten bu görevi yapıyorum” şeklinde sürdürdü.

ÇALDIĞIM FINDIKLAR HARİCİNDE HIRSIZLIĞIM YOK

Sosyal medya üzerinden kendisi ve ailesi hakkında bir takım iddialarda bulunanların olduğunu söyleyen Demir, “Benim para verip meclis üyesi olduğumdan bahsetmiş. Parayla meclis üyesi olmadım. Hırsızlıktan bahsetmiş ben hayatımda hiç hırsızlık yapmadım. Sadece küçükken fındık çalıyordum bahçeden. Başka hiçbir hırsızlığım olmadı. Babamla kardeşimle alakalı diyaloglarımdan bahsetmiş. Meclis üyesi olarak görev yapıyorum. Buraya bir şekilde seçilerek geldim” dedi.

AKIN KAVİ İLE ORTAK DEĞİLİM

Özel Halk Otobüsleri sahibi Akın Kavi ile ortak olmadığını söyleyen Demir; “Özel halk otobüsü ihalesinde ben komisyon üyesiyim encümende olduğum için ihalede olacağım. Beni Akın Kavi diye biriyle ortak yapmış arkadaş. Akın Kavi’yle ortaklığımı tespit edip kanıtlasın, bu memlekette adımı değiştireceğim. Biz siyasete daha yeni başladık. İş şahsiyete gelirse kimin hırsız kimin arsız olduğunu Türkiye cumhuriyeti de çok iyi biliyor” dedi.

AKP İL BAŞKANI HAMDİ UÇAR’A SESLENİYORUM

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’a seslendiğini belirten Demir; “ Bizimle beraber hareket etse belediye o kadar güzel duruma gelir ki; çünkü hükümet kim AKP ama burası ne? Zonguldak Belediyesi. Sen Zonguldak Belediyesi’ne meclis üyeleriyle birlikte destek vermek zorundasın. Bu senin görevin başka bir şansın yok çünkü hükümetsin. Geçip gazeteye eleştiri yapacaklarına bizlerle beraber hareket edip ‘Zonguldak belediyesi nasıl kalkındırılabilir. Muarem Akdemir’e nasıl destek olabiliriz meclis üyeleriyle beraber nasıl planlar nasıl iyi ve güzel planlar yapabiliriz.’ Bizim bunları tartışmamız lazım” şeklinde konuştu.

BASIN YAPICI ELEŞTİRSİN

Muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Demir, Zonguldak’ın coğrafi açısından sıkıntılı bir il olduğunu ve düz arazide kurulu bir şehir olmadığından sorunların çözüme kavuşmadığını söyledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e sonuna kadar destek vereceğini vurgulayan Demir, basın mensuplarından da yapıcı eleştiriler istedi. Muhtarlar adına konuşan İncivez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cevher, kahvaltı için Demir’e teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin her ay yapılarak sorunların daha kolay çözüme kavuşacağını söyledi.

Haber: Nermin Akkaya-Melisa Adıgözel