AKP-CHP ve MHP’de yeni hedef 2015 Genel seçimleri... Haziran’da yapılması öngörülen Genel Seçimlerde Zonguldak 5 milletvekili çıkartacak… AKP-CHP-MHP’de kısacası siyaset sahnesinde hesaplar Milletvekilliği için yapılıyor… İşte bu durum partilerde gerginliğin her geçen gün artmasına neden oluyor…

Milletvekili seçilmek için teşkilata, teşkilata hâkim olmak için delegelere, sıralamaya girmek için Genel Merkeze ihtiyaç var. Bu amaçla partilerde; genel merkeze, delegeye ve seçmene şirini gözükmek isteyen adaylar ve destekçileri arasındaki kıyasıya mücadele seçime 9 ay kalmasına rağmen başladı…

Yerel seçimlerin bitmesi ardından Zonguldak’ta siyasi kadroların yeniden dizay edileceği şimdiden açık ve net görülmekteyken, 2015 yılında MHP’den milletvekili olmak isteyen isimlerle Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Nermin Akkaya görüştü. Aynı zamanda genel seçimlere hazırlanan İl Başkanı Hamdi Ayan, ilçe kongrelerinin ile il başkanlığı kongresinin ardından ilçe başkanları ve teşkilatların karar vereceğini süreç hakkında da bilgi verdi. MHP’den milletvekilliği seçimleri için öne çıkan isimler şu şekilde; İl Başkanı Hamdi Ayan,  Milletvekili Adayı Saruhan Çınar, Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu.

Hamdi Ayan: “MHP önceliğimiz ilçe ve il kongrelerini yaparak 2015 seçimlere önce teşkilatları hazırlamayı düşünüyoruz. Benim durumumla ilgili karar verecek olan merci genel başkanımızın ve teşkilat başkanımızın tavsiyesini alır, bu konuyu görüşürüz. Teşkilatlarımızın verdiği karar bağlayıcı karar olacağından şahsi olarak adayım deme gibi bir düşüncem yok.”

Saruhan Çınar: “Partimin her kolunda görev yapmaya hazırım. Kongre sonrası oluşan isimler yayınlandığında ve uygun görüldüğünde adımın orada çıkmasını isterim. MHP olarak Zonguldak’tan 1999 yılında milletvekili çıkardık. Sonra 2 dönemdir milletvekili çıkaramadık. İnşallah bu dönem partimizden milletvekili çıkaracağız. İnsanlar bizi destekliyor. Beni de aday görmek isteyenler var ve bende hayırlısıyla aday olmayı düşünüyorum.

Gürkan Gülay: “Şuan milletvekilliği ile ilgili konuşmak zamansız olur. Daha önümüzde kongre süreci var. Partinin hayırlısıyla bu kongrelerden çıkması  lazım. Bununla ilgili erken konuşmak partiye zarar verebilir. Partimizin her şeyinde var olduğumuz bilinmekte. Eğer görev verirlerse layıkıyla yerine getirmek için hazırız.”

Kadir Bacıoğlu:”Öncelikle ben devlet memuru olmamın yanında Kamu-Sen sendikacılığı görevini yürütüyorum. Bunun dışında ben bir Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir vatandaş olarak, milletime her yerde her zaman hizmet etmeye varım. Bu milletvekilliği veya başka bir makam olur bizim için fark etmiyor. Biz kendimizi görev adamı olarak belirtiyoruz. Bu sebeple eğer uygun görülürse neden olmasın.”

Haber: Nermin AKKAYA