CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Köktürk önergesinde şu görüşlerini dile getirdi:

Seçim bölgem olan Zonguldak’ta işsizlik oranı oldukça yüksek düzeyde seyretmektedir. Daha yakın zamanlara kadar Türkiye’nin dört bir taraftan gelenlere iş ve aş kapısı olan Zonguldak TUİK’in istatistiklerine göre, il bazında işsizlik sıralamasında 39. sırada yer almaktadır.

Buna göre;

1.      Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik, vatandaşın kâbusu olmayı sürdürmektedir. Bu konuda hangi yeni önlemleri almayı düşünüyorsunuz?

2.      Genç işsizliğin her yıl giderek artması karşısında düşünceleriniz nedir?

3.      Bir taraftan işsizlik rakamları anormal bir şekilde artarken, gencecik insanlarımız işsizlik nedeniyle intihar ederken, hacizli araçların depolandığı yediemin depolarının garajlarında doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, diğer taraftan 1 milyar doların üstünde serveti olan zenginlerin artmasındaki çelişkinin sebebi nedir?

4.      Genç nüfustaki işsizlik oranı bu kadar artmışken, nüfus artışını sürekli teşvik etmenin gerekçesi nedir? Çocuk sayısının artırılmasını teşvik, işsizlik oranının yüksekliği nazara alındığında, “Garip bir tezat” oluşturmamakta mıdır? Daha çok nüfus ve daha çok işsiz yaratarak Türkiye’nin ulaşacağı nokta nedir?

5.      Daha yakın zamana kadar Türkiye’nin dört bir tarafından gelen insanlarımıza aş ve iş kapısı olan Zonguldak’ımızın AKP iktidarı döneminde işsizlik oranının en yüksek olduğu iller arasında yer almasının sebebi nedir?