CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş yazılı bir basın açıklaması yaparak parti içindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ateş parti merkezinden yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi:

Siyasetin en kirli döneminde temiz kalabilen tek kurumdur Gençlik Kolları, özverili siyasetin temsilidir. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, hiçbir beklenti olmaksızın sadece partimizi iktidar yapmaya kilitlenen tek organdır. Kendi çocuklarını partiye kazandıramayan (hatta uzak tutan) zat-ı muhteremlerin gençlik örgütlerini, kadın kollarımızı, mevcut İl Başkanımızı ve Milletvekillerimizi baltalamaları da çok manidardır.

Basında çıkan bir habere göre, İl Başkanımızı istifaya davet eden kişi sadece parti üyemizdir, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Gençlik Kolları resmi olarak bulunmamaktadır ve doğal olarak Gençlik Kolları İlçe başkanı ve yönetim kurulu yoktur. 18. Olağanüstü Kurultayımızdan sonra ataması yapılacaktır. Bugün parti içinde hiçbir yetkisi olmayanlarında İl Başkanını istifaya davet etmesi de çok gülünç ve ucuz siyasettir. İl Başkanımıza ve Milletvekillerimize, söylenen sözleri ve yapılan eylemleri şiddetle kınıyor, ve ortaya çıkan bu sonuçları gençlik kolları il yönetimi olarak kabul etmiyoruz. Hiçbir alanda çalışmayan, hiçbir etkinlikte emeği, alın teri olmayanların Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde çalışmalarında aktif rol almamış kişilerin, bugün çıkıp sosyal medya ve kamuoyu önünde partimizi ve mevcut yönetim birimlerimizi eleştirmeye zerre kadar hakkı yoktur. Partimiz tüm unsurları ile alanda mücadele verirken ortada gözükmeyip pusu kurma ve tuzak siyasetini güdenlerin bugün konuşmaya hakları olmadığı görüşündeyiz. Siyaset emek ister, özveri ister, disiplin ister. Alanda çalışmayanların bugün meydanlarda koşuşturmaları ibretliktir. Ailemiz gibi gördüğümüz partimizi korumak bizler için dün olduğu gibi bugün de öncelik olmuştur.

Son zamanlarda, basında yer alan partimiz aleyhinde çıkan asılsız haberler, partimizin bütünlüğünü bozmaya yöneliktir. Parti içi sorunların, parti içinde, kongrelerde ve danışma kurulu toplantılarında konuşulması taraftarıyız.

Genel Başkanını, Milletvekilini, İl Başkanını, İlçe Başkanını, Belediye Başkanını, beğenirsin/beğenmezsin orası ayrı bir konu kimse kimseyi zorla sevemez. Çünkü sevgide özgürlük vardır. Lakin partimize üye olan birisi partideki hiyerarşiyi ve disiplini bozamaz. Partili arkadaşını, yoldaşını kamuoyu önünde, sağda solda kahvehane köşelerinde, içki masalarında ve sosyal medyada acımasızca eleştiremez.

Nasıl sevgide özgürlük varsa, saygıda da mecburiyet vardır. Biz siyaseti partili büyüklerimizden böyle öğrendik ve aynı özveri ile yolumuza devam etmekteyiz.