İl Kongresinde Ali Koçal ve Kenan Köktürk’ün birlikte birlikte hareket etmesi bekleniyor… Şerafettin Turpçu ve Harun Akın ise ortak aday çıkaracak. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün ise Halil Furat’ı destekleyeceği iddia ediliyor… Halkın Sesi, İl Başkanlığı için adı geçen aday adaylarıyla konuştu. Parti tabanında ortak düşünce grupların birleşerek tek aday üzerinde uzlaşması…

Erol SARIAL: Bir hesabım yok. Şu aşamada adaylık düşünmüyorum. Gruplaşma bitmediği sürece oluşacak yönetim sağlıklı olmaz. İki grubun amacı da önseçimi ortadan kaldırıp milletvekili

Deniz DİLAVER: Partide bir dağınıklık hakim. Bazı gruplaşmalar var. Bana göre kayyum yönetimine bu anlamda önemli görevler düşüyor… Bütün grupların tek bir aday etrafında birleşmesi çağrısı yapıyorum. Tek bir aday üzerinde uzlaşı sağlanırsa aday olabilirim.

Tarık COŞKUN: Neden adayım? Bu partide on yıl hizmetim var. Beraber yürüdüklerimiz maalesef bizi yolda bıraktı. O gün bizim kellemizi alanlar bugün çarşı pazar oldular. Benim örgütte, tabanda karşılığım olduğu için adayım. Önümüzdeki hafta son kararımı vereceğim.

Halil FURAT: Daha kesin kararımı vermiş değilim. Değerlendireceğim. Örgütteki arkadaşlarımla birlikte bu konuyu masaya yatıracağız. Daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız.