İl başkanı Halil Furat koltuğunu yeni başkan Fikret Zaman’a çiçek taktim ederek devretti.Devir teslim törenine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk burada yaptığı konuşmasında  şunları söyledi. “Geçtiğimiz hafta il yöneticilerimizin  istifası ile başlayan süreç merkez yürütme kurulumuzca geçici bir yönetimin oluşturulması ile devam ediyor. MYK’nın almış olduğu karar uyarınca Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan üstü kongreye taşımak için Sayın Fikret Zaman başkanlığında bir kurul görevlendirildi.” Dedi.

“FURAT ÖZVERİLİ ÇALIŞMIŞTIR”
Devir teslim törenine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk burada yaptığı konuşmasında  şunları söyledi. “Geçtiğimiz hafta il yöneticilerimizin  istifası ile başlayan süreç merkez yürütme kurulumuzca geçici bir yönetimin oluşturulması ile devam ediyor. MYK’nın almış olduğu karar uyarınca Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan üstü kongreye taşımak için Sayın Fikret Zaman başkanlığında bir kurul görevlendirildi.
Ben öncelikle yeni atanan partimizi olağan üstü seçimlere kadar başarı ve onuruyla taşıyacak değerli başkanımıza ve yeni yönetici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, onları yürekten kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi geride bıraktığımız dönemde gerçekten Zonguldak’ta ciddi mücadeleler verdi gerek yerel yerel seçimlerde gerekse Cumhur Başkanlığı seçimlerinde özveri ile çalıştı çaba gösterdi Yerel seçimlere baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi sadece Karadenizin değil aslında Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi açısından gururu oldu en fazla belediye alan üç dört ilin ön sıralarında yer aldı.  İşte bu süre içerisin de bugün makamını, koltuğunu büyük bir sevecenlikle sıcakkanlılıkla özveri ile yeni başkana devredecek olan değerli il başkanımız Sayın Halil Fırat’ın da çok önemli çaba ve katkıları olduğunu da burada birlikte ifade etmemiz gerekiyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum değerli arkadaşlarım bakın bugün burada çok güzel bir tablo var iki buçuk yıla yakın bir süredir yapan bir başkanımız büyük bir mutluluk içerisinde hakikatten sevgi dolu bakışlarla koltuğunu bugün bırakıyor bu şunu ifade ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye demokrasiyi getiren Halk Parti olarak kendi içerisinde demokrasiyi kurumsallaştırmış bir parti bugün en güzel örneklerini veriyor gerçekten işte farklı duygular beslemeksizin bundan sonraki mücadele içerisinde koltuk, makam ve meclis olmaksızın ben buradaki arkadaşlarımızın birlikte görevi teslim etmesini de onurla karşılıyorum Gerçekten mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.
“BAŞARILI OLDUK”
Ali İhsan Köktürk’ün ardından sözü alan İl Başkanı Halil Furat ise “. İnşallah arkadaşlarımızda bu süreci başarı ile tamamlayıp görevlerini iade ederek bırakacaklar. Tabi yirmi sekiz ay görev yaptık bana göre başarılı bir yönetim sergiledik tabi vekilimizin dediği gibi yerel yönetim seçimlerinde çok meşe katli bir süreç yaşadık buna rağmen yılmadan sonuna kadar mücadele ederek karşımızdaki iktidarın bu sınırsız olanaklarına rağmen büyük bir mücadele gösterdik ve hakikaten Zonguldak’ta yerel yönetim seçimlerine eğer belediyecilik anlamında baz alırsak birinci parti yaptık. İktidar Partisi on bir belediye aldı biz on iki belediye aldık MHP iki belediye aldı tabi burada bir başarı var ama siyaset her türlü sonuca açık geldiğimiz noktada arkadaşlarımızın on sekiz arkadaşımızın istifası ile düşen bir yönetim tabi herkes aynı performansta ve aynı kararlılıkta görevini sürdüremiyor arkadaşlarımız böyle taktir etmişler onlara da saygı duyuyorum. 2015 yılında yapılacak seçimlere partimizi iktidara taşımak istiyoruz buradaki bütün arkadaşlarımıza bu görev düşüyor zaten arkadaşlarımız beraber mücalede etimiz her gün görüştüğümüz arkadaşlar partinin içerisinde olan arkadaşlar bu görevi en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum” dedi.
Kayyum heyetinin başkanı ve kongreye kadar
“KİMSEYİ KIRMADAN KONGREYE GİDECEĞİZ”
CHP İl başkanlığı görevini yürütecek olan İl genel Meclisi üyesi Fikret Zaman ise
Cumhuriyet’i kuranların kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi bizleri çok onurlu bir göreve laik gördü. elimizden geldiği kadar bu kısa süreç içerisinde Zonguldak’ı bu seçim sürecine taşıyacağız dileğimiz şudur hiç kimse kırılmadan dökülmeden Cumhuriyet Halk Partili olup da Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bütün insanların aynı çatı altında birleşip bu kongreyi birlikte yaşamak istiyoruz. Bütün arkadaşlarım aynı duygu içerisindedir özellikle de şunu vurgulamak isterim başkanlık olarak koltuk Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğudur dün bir isim vardı bugün başka bir isim yarın da bir başka isim olacaktır bizler Zonguldak halkının değer verip seçtiği vekillerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, ilçe yöneticilerimiz özveri ile çalışan bu insanları saygı ile her zaman anıyoruz hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır bu seçilmiş olan  bütün arkadaşlarımız hepsine eşit mesafedeyiz yediden yetmişe tüm partili olan arkadaşlarımıza aynı mesafedeyiz aynı mesafede bu duygularla beraber seçime götürmeyi düşünüyoruz.” dedi.