Ereğli Belediyesi dün tarihte eşine az rastlanacak bir olaya tanıklık etti. Ankara’daki temasları nedeniyle görevi AKP’li Belediye Meclis üyesi Fevzi Ekşi’ye devreden Başkan Hüseyin Uysal, gelen bir telefonla şok oldu. Bir günlüğüne koltuğa oturan Fevzi Ekşi, bir süredir sorunlar yaşadığı AKP Milletvekili Ercan Candan’ın eski danışmanı İbrahim Cöbek’i Başkan Yardımcılığı görevinden alarak, Hal Müdürlüğüne atadı. Hal Müdürü Tayfun Özcan’ı ise Başkan Yardımcısı yaptı. Karar ilçede şok etkisi yarattı. Ankara’dan acilen dönen Uysal, Cöbek’i eski görevine iade ederken, basın toplantısında Fevzi Ekşi’yi yerden yere vurdu.

 “GÖREVDEN ALACAĞIMDAN UYSAL’IN HABERİ VARDI”

Halkın Sesi’nden Yıldırım Yılmaz’a konuşan Başkan Vekili Fevzi Ekşi, “Seçimlerden sonra belediye içinde bir takım sıkıntılar vardı. Belediyeyi Milletvekili Ercan Candan yönetiyor diye bir algı oluştu. Bu konudaki rahatsızlığımızı bir rapor halinde 17 madde olarak hazırladık. En son Ankara’ya gitmeden önce kendisiyle görüştüm. Hazırladığımız raporu kendisine sundum.  ‘Sizin belediye başkanlığı yapabilmeniz ve burayı yönetiyor algısının oluşması için İbrahim Cöbek’i almanız lazım. Eğer bunu yapamıyorsanız bunu yapabilecek bir arkadaşımıza vekaleti verirsiniz yapar’ dedim. Kendisi vekaleti bana vererek Ankara’ya gitti. Ben de bugün onunla yaptığımız istişare neticesinde görev değişikliğini yaptım. Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım. Ben vekillerin görev ve yetkisini bilen bir insanım” dedi.

“NAMUSSUZLUKTUR, AHLAKSIZLIKTIR, İHANETTİR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, apar topar döndüğü Ankara’dan gelir gelmez bir basın toplantısı yaparak Fevzi Ekşi’yi ağır bir dille eleştirdi. Uysal, “Fevzi Ekşi, Ereğli halkına ihanet etmiştir. Bu komplonun içinde bulunanlar cezasını çekecektir. Bugünde bir arkadaşımıza bu görevi bıraktık. Fakat bugün olanların ne mantıkla, ne akılla, ne ahlakla, ne kişilikle, ne AK Parti’nin vizyonuyla, misyonuyla hiçbir alakası olmayan bir durumla karşı karşıya geldik. Gördüğünüz gibi bizler biriz, bizler tek yüreğiz. Arkadaşlarımla birlikte Ereğli’ye hizmet etmek için koşarken, bugün bir ihanetle karşı karşıya kaldık.  Bu çelme takmaktır. Bu cana kıymaktır.  Bu ahlaksızlıktır. Buna başka tabir bulamıyorum.  Bugün yapılanlar sadece ve sadece sahsıma karşı değil, Ereğli halkına karşı yapılmıştır. Bizi yolumuzdan hiçbir güç, hiçbir ahlaksız davranış alıkoyamaz. Ereğli halkına hizmet etmemizi engelleyemez. Bu komployu yapanların yanlarına kalmayacaktır. Ercan Candan ile yola çıktık onunla yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 “ERCAN CANDAN’LA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

“Fevzi Ekşi ile ilgili kararı Genel Merkez verecektir. Ben bir rapor hazırlayıp vereceğim. Biz göreve Ereğli’ye hizmet için geldik. Ercan Candan ile bu yola çıktık. Onunla bu yola devam edeceğiz. Biz göreve çıktığımızda bu hizmetler için varız, kardeşiz dedik. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımızın Fevzi Ekşi’nin yanında olacaklarını sanmıyorum, biz bir bütünüz, biz Ereğli için varız. İnsanlar arasında olaylar olabilir ama bunların çözüm yeri vekâleten bırakılan bir yer değildir. Bu makam hesaplaşma Şunu herkes bilsin hiç kimse sağa sola kıvırmasın. Ben Ercan Candan ile yola çıktım, Ercan Candan ile yola devam edeceğim, ben onu bunu bilmem. Benim haberim olmadan sinek bile uçmaz.

EKŞİ “UYSAL’IN HERŞEYDEN HABERİ VARDI

Ereğli Belediyesindeki ki İbrahim Cöbek krizinin baş aktörlerinden Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi yaşanan olayları gazetemiz muhabiri Yıldırım Yılmaz’a değerlendirdi. Ekşi yaşanan olayların aniden gelişen bir olay olmadığını ve konu hakkında Başkan Hüseyin Uysal’ın bilgisi olduğunu söyledi.

Fevzi Ekşi açıklamalarında şunları söyledi.  “Seçimlerden sonra belediye içinde bir takım sıkıntılar vardı. Belediyeyi Milletvekili Ercan Candan yönetiyor diye bir algı oluştu. Bu algı hem belediyenin hem de başkanın üzerine yapıştı. Bu konuda ki rahatsızlığımızı bir rapor halinde 17 madde olarak hazırladık. Başkan bize Hasan Pınarcık ve benimle görüşmek istediğini belirtti. En son Ankara’ya gitmeden önce kendisi ile görüştük. Ben rahatsızlıkları kendisine anlattım. Hazırladığımız raporu kendisine sundum.  Sizin belediye başkanlığı yapabilmeniz ve burayı yönetiyor algısının oluşması için İbrahim Cöbek’i almanız lazım dedim. Eğer bunu yapamıyorsanız bunu yapabilecek bir arkadaşımıza vekaleti verirsiniz yapar dedim. Akşam konuştuk. Kendisi vekaleti bana vererek Ankara’ya gitti. Bende bugün onunla yaptığımız istişare konuşmalar neticesinde görev değişikliğini yaptım. Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım. Kendisi döndü ve bir açıklama yapmış . Ben tam olarak ne dediğini bilmiyorum. Ama tekrar söylüyorum. Ben kendisine rahatsızlıkları ilettim. Olması gerekeni söyledim ve onun bilgisi dahilinde bugün o görev değişikliğini yaptım. Ben vekillerin görev ve yetkisini bilen bir insanım” dedi.

“BEN İHRAÇ EDİLENE KADAR BURDAYIM”

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, Başkan Uysal’ın yapılan namussuzluktur. Gerekeni partimiz yapacak sözleri ile ilgili olarak ise “Ben ona en başında söyledim. Biz belediye yıkılsa 2019’a kadar görevimizin başındayız. Ama sen 2015’te bir milletvekilliği değişikliği olursa bu görevi bu şekilde nasıl yapacaksın dedim. Ben bu görevi sonuna kadar yapacağım. Ben Ak Parti’de seçildim. Burada devam edeceğim. He parti beni ihraç ederse o zaman yapacak bir şey yok. Bağımsız olarak görevime devam ederim.  Ama dediğim gibi partimde kalmak için sonuna kadar mücadelemi yaparım” dedi.