TBMM KİT Komisyonu üyesi AKP'li  komisyon üyesi Mehmet Domaç’ın “TTK derhal kapanması lazım" şeklindeki açıklamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın bu yıl 64 milyon TL olarak planlanan yatırımın % 28,5’inin gerçekleştiği ve kuruma acilen 3 bin 200 işçi alınması yönündeki beyanatıyla yanıt verdi… Hükümetin bu sese kulak vermesi gerektiğini söyleyen Gemici, “Öngörülen yatırımların yapılmaması ve ihtiyaç duyulan işçilerin alınmaması TTK'yı yavaş yavaş ölüme terk etmek demektir. Yıllardır TTK'nın zararları sürekli gündemde tutularak işçisi, memuru, teknik elemanları ve dolaylı olarak Zonguldak halkı bir suçluluk duygusu ve psikolojik bir baskı altında tutuluyor. Kömürünüzü çıkartarak kendi insanınıza istihdam yaratmazsanız onlardan sakındığınız parayı, işi dolaylı olarak Rusya, Avustralya gibi üretici ülkelerin işçisine vermiş olursunuz. Eve lazım olan ele haramdır.” dedi.

Yeraltı kömür madenciliğinin dünyanın her yerinde zarar ettiğine ve devlet tarafından sübvanse edildiğine dikkat çeken Hasan Gemici, “O ülkeler niye bu üretimden vazgeçmiyor ve ocaklarımı kapatmıyorlar?
1--Bir maden işçisi dolaylı olarak 10 işçiye istihdam yaratır.Maden ocakları bulundukları yöre için istihdam kapısıdır.Yerine bir şey koymadan kapatılması halinde o bölgede ekonomik ve sosyal çöküş göze alınamaz.
2--Enerji emniyeti. Bugün tükettiğimiz enerjinin %60'ı ithal doğal gazdan temin ediliyor. Tedarikçi ülkelerle siyasi bir anlaşmazlık halinde büyük sıkıntıya girilir. O yüzden enerji çeşitliliğini gözetmek kaçınılmazdır.
3-Zonguldak muhtemel kömür rezervi 1,3 milyar tondur. Bunun yaklaşık 600 milyon tonu görünür rezervdir.
Bu zenginliği yeraltında dururken daha ucuz diye dışarıdan kömür ithaline bağımlı olmak evde yemek varken sürekli dışarıda yemeye benzer. Bir gün gelir bulamazsınız! Bu ocaklar Zonguldak'ın jeolojik yapısı gereği bir kere kapanırsa bir daha işletmeye alınamaz.
5-Yeraltı kömür madenciliği kültürü (kolay oluşmadı!)yaşatılmak zorundadır. 1860’larda havzada üretim başladığında bugünkü, Polonya, Hırvatistan gibi orta Avrupa ülkelerinden getirilen usta madencilerde üretim yapılabilmiştir. Ve havzada bugün sahip olunan üretim kültürünün oluşması yıllar almıştır. Bugün dünyadaki doğalgaz ve petrol kaynaklarına 50-100 yıl ömür biçiliyor. Bugün kapatırsanız bir şekilde ihtiyaç duyduğunuzda iş işten çoktan geçmiş olur.
6-Kendi kömürünüz çıkartarak kendi insanınıza istihdam yaratmazsanız onlardan sakındığınız parayı, işi dolaylı olarak Rusya, Avustralya gibi üretici ülkelerin işçisine vermiş olursunuz. Eve lazım olan ele haramdır.

1996 yılında KIT Komisyonu üyeliği yaptım. O sırada Türkiye'de KİT sayısı 288 idi. O günden bu yana yapılan özelleştirilmeler, satışlar ve kapatılmalardan sonra bu sayı bugün sanırım 100'ün altına düştü. Her fırsatta zararı, satışı ya da kapanması konuşulan TTK  her şeye rağmen yaşıyorsa sebebi yukarıda saydığım hayatın gerçekleridir.
Biz şu kadar üretiyoruz, dışarıdan şu kadara alıyoruz şeklindeki eleştirilere de itibar edemeyiz. Bu fiyatlar konjonktüreldir. Öyle bir an gelir para ile bile alamazsınız. 2002 yılında demir fiyatı tonu 200 dolar, Kardemir maliyeti 240 dolar civarında idi. Zarar ediyordu. O zamanda "liberaller" Kardemir kapanırsa kapansın dediler. İtibar edilmedi Kardemir'in borçları yapılandırıldı. Yeni yatırımları desteklendi. Şu anda piyasada demir tonu 600 dolar civarında ve Kardemir kar ediyor ve bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar veriyor. Ülke yönetiminde sorumluluk mevkiinden olanların öyle kulağa hoş gelen fantastik değerlendirmeleri bir kenara koyup TTK Genel Müdürü ve konunun uzmanı kişi ve kuruluşların sesine kulak vermeleri gerekir.”