CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar’a, AK Parti’nin yönetiminde olan belediyeleri seçimle CHP’li belediye başkanların kazandıktan sonra “Zonguldak’ın 5 yılı heba oldu” şeklinde yaptığı açıklamaya karşılık “Barajın 1 kuruş bile borcu yok” diyerek cevap vermek istediğini söyledi.

Bu günü sabırla beklediğini belirten Furat, Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanlığı’ndan seçimler nedeniyle AKP’den Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için istifa eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın ödemediği elektrik paralarından dolayı Zonguldak halkının susuz kaldığını savundu.

CHP’li belediye başkanlarının desteğiyle Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın seçilmesinin ardından Ulutan Barajı’nın 5 milyar civarında olan borcunun sıfırlandığını belirterek, “Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç sayesinde barajın 1 kuruş bile borcu yok”

MUSLUKLARDAN SULAR ÇAMUR AKIYORDU

Sözlerine Diyarbakır’da Türk Bayrağı’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek başlayın İl Başkanı Furat, Zonguldak’ın sorunlarını değerlendirdi.  Özellikle Zonguldak’ın neden susuz kaldığını açıklamak istediğini ifade eden Furat, “Seçim döneminde barajla ilgili bir takım spekülasyonlar oldu. Sık sıkda barajın elektriği kesiliyordu. O dönemde Kozlu Belediye Başkanı olarak Sayın Ali Bektaş barajın Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başkanıydı.  Bu anlattıklarım iki yıl gibi bir süreç içerisinde geçiyor.  AKP’li belediyeler Ali Bektaş’ın barajın başına geçmesi için bir tavır koymuştur.  Belediye başkanımızda barajı seçim öncesi devretti ve barajın hiç borcu yoktu. O dönemden sonra barajı 15 tane yeni işçiler alındı. Haliyle de barajın yükü arttı. Yük artınca giderler karşılanamaz hale geldi. Faturalar ödenmediği için elektrikler sık sık kesildi. Kimyasal giderler alınamadığı için musluklardan sular çamurlu akmaya başladı. İşçi personel maaşları verilmedi ve baraj bir takım sıkıntılar yaşadı.

ZONGULDAK BEKTAŞ YÜZÜNDEN SUSUZ KALDI

Seçim döneminde Ali Bektaş belediyeler birliği başkanlığından istifa etti. Bir dönem Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim baktı ve o dönemde de borçlardan dolayı sık sık sular kesilmeye başladı. Zonguldak halkı hep susuz kaldı. Bizde bunu hep halka anlatmaya çalıştık. Dedik ki; Zonguldak’ta su sorunu yok, Ali Bektaş’tan kaynaklanan ödenmeyen borçlardan dolayı su verilemediğini söyledik. Kilimli Belediye Başkanımız Sayın Ali Aslankılıç yönetime talip oldu ve CHP’li belediyelerin desteğiyle Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Herkese ciddi bir uyarıda bulunarak bir ödeme planı çıkardılar. Hiçbir işçi işten çıkarılmadan herkes plana sadık kalınca barajın borcu bitirildi. 15 gün önce alınan bilgiye göre 50 milyon civarda borç olduğunu ve onunda bu zamana kadar bittiğini düşünüyorum.

BARAJIN 1 KURUŞ BİLE BORCU YOK

AKP’li Milletvekili Sayın Özcan Ulupınar,  seçimleri CHP kazandıktan sonra Zonguldak’ın 5 yılının heba olduğunu söylediği bir açıklama yaptı.  Bende şunu söylemiştim; 50 kişinin çalıştığı 1 barajı çalıştıramayıp ve 1 trilyon borca çıkartan, sık sık elektriklerin kesildiği, işçilerin maaşlarının ödemeyen bir belediye başkanı Ali Bektaş seçilseydi, Zonguldak’ın hali ne olurdu diyorum. Onun için Sayın Özcan Ulupınar’ın sözlerine karşı diyorum ki, şuan barajın 1 kuruş bile borcu yok.  Seçimler biti. Biz Ali Bektaş’la siyasi rakibiz. O AKP’den belediye başkan adayıydı, ben CHP’den il başkanıyım.  Ama seçim bitti. Bu mevzunun şuan gündeme gelmesi AKP’li Milletvekili Sayın Özcan Ulupınar’ın “Zonguldak halkının 5 yılı heba oldu’ şeklindeki açıklamasından dolayıdır. Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı Kilimli Belediye Başkanı Sayın Ali Aslankılıç sayesinde barajın 1 kuruş bile borcu yok. İşçiler maaşlarını alıyor. Zonguldak halkı susuz değil.  Güzel bir sistem oturtturuldu. Bundan sonra borç birikmesi mümkün değil. Zaten bundan önce borç yoktu. Takii Ali Bektaş yönetimi alana kadar.

ALİ BEKTAŞ’I SEÇMEMEKLE 5 YILI HEBA ETMEDİK

Bana göre Zonguldak halkı Ali Bektaş’ı seçmemekle 5 yılını heba etmemiştir. Belediye başkanlarımızın özverili çalışmasıyla sorunların üstesinden gelinecek. Kilimli’de olaylar yaşanıyor. Anormal   astronomik faturalar ödenmiş. Ben sansasyon yaratmak istemiyorum ama bu gerçekleri Zonguldak halkının bilmesini istiyorum. Kilimli ve Çaycuma belediye başkanlarımızın ortaya koyduğu bir gerçeği hep birlikte yaşıyoruz. Aynı şekilde Kozlu’nun durumu ortadadır. Sosyal demokrat parti olarak bizim yerimiz ezilenin, işçinin, köylünün, memurun yanıdır.  Biz halkımızın çıkarları için siyaset yapıyoruz. Eksiklerimiz ve yanlışlıklarımız olabilir. Bizden kanunsuzluk beklemesinler. Yapan varsa içimizde biz bu çürük yumurtaları ayıklar işimize devam ederiz. Kilimli Belediye Başkanımız her yanına gittiğimizde bize önemli dokümanlar veriyor.  Belediyelerin içi boşaltılıp talan edilmiş, bitirilme noktasına getirilmiş. Değerlendirmeyi Zonguldak halkına bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA